18.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

Uhapšeno 10 osoba zbog nereda na Zlatici

Policija je sinoć u Podgorici uhapsila 10 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira.

Sinoć je u podgoričkom naslju Zlatica došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane više grupa okupljenih građana a kojom prilikom su povrijeđena tri službenika Uprave policije a osam policijskih vozila je oštećeno. Zbog počinjenih krivičnih djela policijski službenici su lišili slobode 10 osoba“, navodi se u saopštenju policije.

Iz policije navode da su sinoć zajedno sa komunalnom službom sprovodili zajedničku aktivnost na Zlatici u cilju saniranja javnih površina kada je došlo do okupljanja građana koji su ih u tome sprječavali i izazivali incidente.

Policijski službenici su pokazali visok stepen tolerancije i pozivali više puta građane da omoguće nadležnim službama da sprovedu radnje iz svoje nadležnosti. S obzirom na to da su građani i pored više upozorenja i naređenja odbili da se raziđu policija je shodno zakonu primjenila sredstva prinude“, navode iz UP.

Okupljeni građani su, kako se navodi, kamenovali policiju više puta, a tri službenika Uprave policije zadobila su lake tjelesne povrede. Građani su oštetili i osam vozila u vlasništvu Uprave policije.

Zbog narušavanja javnog reda i mira u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica dovedeno je 13 lica.

Nakon prikupljenih obavještenja tri lica su puštena, dok su slobode lišeni: M.M. (21), R.M. (22), Ž.M. (47), I.K. (18), R.Ž. (29), M.Ž. (29), D.B. (18) i N.K. (17) zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvrari, dok su L.T. (22) i M.B. (30) lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo pozivanje na otpor“, dodaje se u saopštenju.

U toku je identifikacija drugih učesnika u ovom incidentu dok je određeni broj lica poznat i potražuje se.

Komunalne službe su tokom noći vratile izgled javne površine u prethodno stanje.

Uprava policije poziva građane da se prilikom javnih okupljanja uzdrže od izazivanja incidenata, nećemo dozvoliti narušavanje javnog reda i mira a svi izgrednici će biti procesuirani. Svi događaji ove vrste će biti snimani shodno zakonskim propisima a na napade na policijske službenike ćemo odgovoriti energično“, poručuje policija.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite