17.7 C
Podgorica
Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img

Uhapšeni policajci i biznismeni na saslušanju u SDT-u

Saslušanja juče uhapšenih policajaca Dragana Backovića iz Nikšića, Milana Vukadinovića, Mirka Mijuškovića i Radoja Rabrenovića iz Podgorice, kao i trojice biznismena – Aleksandra Mijajlovića, Goluba Vojinovića i Dejana Jokića – koji se terete se za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje počela su jutros u Specijalnom državnom tužilaštvu SDT.

Državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić je u saopštenju dostavljenog medijima naveo da je hapšenje obavljeno na osnovu višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – Europol.

Osumnjičene su, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsili službenici Specijalnog policijskog odjeljenja kojim rukovodi Predrag Šuković, uz asistenciju službenika Sektora za borbu protiv kriminala.

Prema informacijama Pobjede, inspektori SPO su pratili kretanje pojedinih osumnjičenih čitavog dana, da bi – kao u slučaju Aleksandra Mijajlovića – privođenje obavili u času kada je djecu kolima vodio iz vrtića u pravcu svojeg stana u Tološima.

Zastupnik podgoričkog biznismena Aleksandra Mijajlovića advokat Zoran Piperović, kazao je Anteni M da pretresom stana njegovom štićenika nije pronađeno ništa što bi ga kompromitovalo.

“Ništa nije pronađeno što bi kompromitovalo Mijajlovića i pomoglo Specijalnom policijskom odjeljenju u pronalaženju dokaza…Izuzeta su dva laptopa koja su dječija i jedan medaljon sa likom knjaza Danila koje je Mijajlovićev sin dobio prošle godine za rođendan. Vrijednost medaljona je između 200 i 250 eura i dva laptopa u kojima su dječje igrice”, kazao je portalu Antena M Piperović.

Uhapšeni će danas biti privedeni u SDT.

IZVORcdm.me
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite