16.9 C
Podgorica
Subota, 18 Maja, 2024
spot_img

Uhapšena Zdenka Popović

Policija je danas na Žabljaku uhapsila poslanicu Zdenku Popović koja je privedena tužiocu, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Oni tvrde da je policija zaustavila i maltretirala poslanike i odbornike Demokrata koji su realizovali humanitarnu akciju u okviru koje su dostavljali pomoć u namirnicama ugroženim porodicama na teritoriji te opštine.

“Uprkos činjinici da je sve rađeno u skladu sa propisima, te da su poslanici posjedovali putne naloge i potvrde poslodavca, i poštovali sve naredbe državnih organa, to nije spriječilo službenike Uprave policije da i u najtežim momentima pristupe diskriminaciji na osnovu političke pripadnosti i kršenju Ustava, hapšenjem poslanika”, tvrde u ovoj partiji.

Demokate dodaju da, vodeći se principima humanosti odbornici Demokrata Žabljak i poslanici Demorkata odlučili su se da od svojih mjesečnih naknada obezbijede pomoć u namirnicama za ugrožene porodice na teritorije te opštine.

“Uvažavajući veliku opterećenost Crvenog krsta, Demokrate su odlučile da, u svojstvu građana pruže neophodnu pomoć na terenu. Obezbijeđene su namirnice i o svom trošku dostavljane građanima na seoskim područjima opštine Žabljak bez ikakvog kontakta sa njima ostavljajući im namirnice ispred domova”, dodaju oni.

Demokrate oštro osuđuju ovakvo postupanje i pozivaju nadležne da reaguju i osude ponašanje pripadnika Uprave policije, te traže da iste sankcionišu zbog zloupotrebe službenog položaja i političkog obračuna sa neistomišljenicima.

“Poručujemo da niko neće zaustaviti poslanike i odbornike Demokrata da na terenu širom Crne Gore pomažu ugroženim građanima, ne kršeći pri tome ni jedan propis ili naredbu nadležnih organa. Pozivamo sve poslanike Demorkata da odmah izadju na teren i pomognu gradjanima u prevazilaženju ove izuzetno teške situacije, uvijek poštujući naredbe i preporuke Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje”, apeluju iz ove stranke.

IZVOR: CDM.ME

Posljednje vijesti
Ne propustite