12.2 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

U TUZIMA NIŠTA NOVO: Bez CRNOGORSKIH zastava na DAN DRŽAVNOSTI

Dan državnosti – 13. jul i danas u Tuzima prolazi bez istaknutih državnih obilježja, upozorava građanski aktivista i član “Preokreta” Dževdet Pepić.

-Zaista , mislim da u najmanju ruku, nije u redu da i ove godine , ni u centru Tuzi , a ni i u drugim dijelovima Opštine , nema državnih obilježja na Dan državnosti.  Koji su ” razlozi” čelnika naše Opštine , da se za ovaj i na ovaj dan  , ne istaknu zastave. Pa pobogu i mi smo građani ove , naše jedine države Crne Gore. Kakav je to način , kakav je to ” inat”. Kakvo je ovo omalovažavanje. Mislim , da to ne samo da nije dobro, već je i sramno- ocijenio je Pepić.

Kako je kazao, ako navodno smeta ” 13.07.1878 g ” iz patriotsko- nacionalnih razloga, zašto onda smeta ” 13.07.1941 g” , i obratno.

-Kakva je to ” vrsta ” patriotizma, da kao ne ” prihvatamo ” državni praznik naše Domovine, a ovamo se , borimo , ugovaramo, trgujemo, tražimo da pokrivamo i dobijemo neke funkcije. I bez obzira , na bilo kakve razloge, čelnici Opštine  Tuzi, ovo vam ne može služiti na čast- istakao je Pepić.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite