31.7 C
Podgorica
Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img

U izolaciji 237 medicinara, najviše u KCCG

U Crnoj Gori je trenutno 237 zdravstvenih radnika u izolaciji zbog opasnosti od koronavirusa, saopšteno je u emisiji “Argumenti” RTCG.

Zdravstveni sistem je spreman da se izbori sa koronavirusom, ali je neophodno da građani ispoštuju sve mjere nadležnih organa u borbi protiv te pošasti, upozoravaju ljekari.

Direktor Urgentnog bloka Kliničkog Centra Nermin Abdić je ponovio da je obavaza svih građana da budu društveno odgovorni i ostanu kući.

Zdravstveni sistem je potpuno spreman da se bori do kraja protiv koronavirusa”, poručio je Abdić.

Dodaje da je 237 zdravstvenih radnika u izolaciji, a najviše ih je u Kliničkom centru Crne Gore.

Tome je doprinijelo najviše naših specijalizanata koji su se, po pozivu Kliničkog centra, odazvali da budu tu na raspolaganju u slučaju potrebe. Oni su odradili prvi dio izolacije od 14 dana i odlukom kolega s epidemiologije i zdravstveno sanitarne inspekcije nastavili drugu turu izolacije od 14 dana”, kazao je Abdić.

Za medicinare je najveće žarište virusa u Baru.

Najveće je žarište u Opštoj bolnici u Baru, gdje je u jednom danu u izolaciji bilo 55 zdravstvenih radnika i gdje smo imali posla u medicinskom kriznom štabu i u KCCG da damo podršku Bolnici u Baru. I taj dio je u potpunosti pokriven”, navodi on.

Zdravstveni radnici su zlato ovog sistema i moramo svakog da sačuvamo, poručio je Abdić.

Epidemiolog Instituta za javno zdravlje Senad Begić je poručio građanima da ostanu u domovima, jer je to “jedino oružje koje u ovom trenutku imamo”.

Jako je bitno da građani pokažu istu odlučnost koju su pokazale i sve službe ove države kada se radi o borbi protiv koronavirusa. Drago mi je kad vidim posvećenost, jer jedino zajedno i složno iz ove borbe možemo izaći kao pobjednici”,poručio je Begić.

Begić je ocijenio da je Italija najteže pogođena koronavirusom, zbog toga što se epidemija dogodila velikom brzinom na ograničenom prostoru.

Kina je odmah shvatila o kakvoj se pošasti radi, izolovala cijelo pogođeno područje i uputila tamo 40 hiljada zdravstvenih radnika”, rekao je Begić.

DRUŠTVOU izolaciji 237 medicinara, najviše u KCCG
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Da turisti vide đe dolaze /FOTO/

Grupa cetinjskih aktivista i patriota postavlia je državne zastave na novim lokacijama na putnom pravcu Cetinje - Budva. "Takođe će biti obnovljene zastave na putu...

Tragedija na rijeci Zeti: Utopila se jedna osoba

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele trenutno tragaju za tijelom stranog državljanina koji se utopio u rijeci Zeti kod Rogama, saopšteno je portalu RTCG iz...

Beranac dobio 20 dana zatvora za izazivanje udesa u alkoholisanom stanju

G.V. (42) iz Berana osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 120 eura zbog izazivanja saobraćajne nezgode pod dejstvom alkohola, saopštio...

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...
Ne propustite