29.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img

U CG novi slučajevi korona virusa

U Crnoj Gori potvrđeno je još šest novih slučajeva obolijevanja od korona virusa, pet iz postojećih kontakata, jedan novi, saopštio je Institut za javno zdravlje. Time je broj oboljelih u našoj državi porastao na osam.

Direktor Instituta za javno zdravlje, prof. dr Boban Mugoša, kazao je da je danas urađeno 20 novih briseva, a od toga je šest pozitivnih, pet iz postojećih kontakata, jedan novi, što znači da u Crnoj Gori ima osam slučajeva infekcije koronavirusom.

„To ukazuje da epidemija počinje da se širi, a ukazuje i još na nešto, a to je da moramo poštovati pravila, mora se držati socijalna distanca, moramo poštovati samoizolaciju, moramo ostati kod kuće i smanjiti kontakte. Jedino tako ćemo sačuvati sebe, svoje najbliže, prijatelje i zajednicu“, rekao je Mugoša.

On je zamolio sve, a posebno one koji moraju biti u samoizolaciji, da poštuju uvedena pravila „jer u slučaju nepoštovanja imaćemo epidemiju nesagledivih razmjera i posljedica“.

„U vezi sa tim danas smo imali i novu sjednicu Nacionalnog koordinirajućeg tijela na kojoj je odlučeno da se mjere pooštre do toga da u slučaju nepoštovanja pravila policija preduzima mjere pisanjem krivičnih prijava sa velikim kaznama koje mogu ići do godinu. Da se to ne bi dešavalo, jer ćemo ionako imati velikih problema,molim sve da poštuju pravila,da ostanu kod kuće i da se tako izborimo protiv ove epidemije“, poručio je Mugoša.

Kako je saopšteno iz IZJ u 18 sati pod zdravstevno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori nalazile su se 3.523 osobe, uključujući i naše državljane koji su se organizovano vratili u Crnu Goru, a koji su iz preventivnih razloga smješteni u karantine.

“Ovakav skok broja pozitivnih slučajeva bio je očekivan imajući u vidu broj bliskih kontakata koji su identifikovani i obrađeni. Ekipe Instituta će i ovo veče provesti na terenu, sprovodeći dalju identifikaciju kontakta i obradu prikupljenih podataka”, poručuju iz IJZ.

RTCG

DRUŠTVOU CG novi slučajevi korona virusa
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite