22.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

U Budvi uhapšen Igor Krstović; Šaranović i Bečić pohvalili akciju policije

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Budva uhapsili su Igrora Krstovića (38), saopšteno je iz Uprave policije.

“I.K. se potraživao po potjernici NCB Interpola Podgorica zbog sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i više krivičnih djela iz oblasti pranja novca, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekspozivnih materija i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti”, kazali su iz UP.

Naglašava se da se radi o visokorangiranom pripadniku jedne kriminalne grupe koja je sprovodila kriminalne aktivnosti na teritoriji Crne Gore.

“U hapšenju I.K. učestvovali su službenici Sektora za borbu protiv krimnala, Specijalnog policijskog odjeljenja i Odjeljenja bezbjednosti Budva. Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju intenzivne i odlučne aktivnosti sa primarnim fokusom na neutralisanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica”, zaključuje se u saopštenju policije.

Krstović je bio teško ranjen krajem januara 2020. godine nakon čega je liječen u Njemačkoj i Turskoj.

Šaranović: Naš cilj je stvaranje sigurnog okruženja za sve građane

Nakon hapšenja Krstovića oglasio se ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović koji je kazao da ovo hapšenje pokazuje visoku posvećenost i efikasnost naših službi u borbi protiv organizovanog kriminala.

“Ovo hapšenje jasno pokazuje da naše službe djeluju odlučno i bez kompromisa u suočavanju sa organizovanim kriminalom. Naš cilj je stvaranje sigurnog okruženja za sve građane, a ovakve akcije su ključne u ostvarivanju tog cilja. Želim da pohvalim sve službenike koji su učestvovali u ovoj operaciji. Njihova hrabrost, odlučnost i profesionalizam su temelj na kojem gradimo bezbjedniju budućnost”, istakao je on u saopštenju dostavljenom medijima.

On je poručio da nastavljaju sa intenzivnim aktivnostima, usmjeravajući se primarno na neutralizaciju djelovanja organizovanih kriminalnih grupa, njihovih vođa i pojedinaca povezanih sa njima, bez obzira na njihovu veličinu, naziv ili uticaj.

“Naša poruka kriminalnim strukturama je jasna: nećemo odustati od naše namjere da zaštitimo pravdu i bezbjednost naših građana”, zaključio je Šaranović.

Bečić pohvalio sinoćnju akciju hapšenja

Povodom hapšenja Krstovića oglasio se potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić koji je pohvalio hrabru i odlučnu akciju Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem i OB Budva, koja je večeras rezultirala hapšenjem jednog od bjegunaca od pravde koji slovi za visokorangiranog pripadnika jednog od kriminalnih klanova.

“Bezbjednosni sektor pokazuje na svakom koraku svoju snagu i riješenost države, tako da je poruka vrlo jasna svim bjeguncima od pravde i učiniocima krivičnih djela. Gdje god bili, kako god se zvali i kom god klanu pripadali, ruka pravde će vas stići jer više nema igranja sa državom. Uz sve izazove i opstrukcije, nastavljamo sa odličnim rezultatima i brojnim akcijama bezbjednosnog sektora, ponosan i zahvalan brojnim časnim i hrabrim službenicima bezbjednosnih struktura koji i večerašnjom i brojnim drugim akcijama pokazuju kako se služi državi i bori protiv organizovanog kriminala”, rekao je Bečić.

IZVORCDM
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite