24.8 C
Podgorica
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img

U Beogradu danas veliki kontramiting u organizaciji Vučića

U Srbiji je večeras u 18 sati zakazan kontramiting u organizaciji predsjednika Srbije i lidera SNS-a Aleksandra Vučića, a kao odgovor na velike proteste nezadovoljnih građana širom Srbije, prenosi Klix.ba.

Protesti “Srbija protiv nasilja”, koji su svakog petka sve masovniji, organizuju se zbog stanja u zemlji i rastućeg nezadovoljstva građana nakon dva masakra koja su se dogodila u Srbiji početkom mjeseca. Tada je ubijeno 18 osoba, među kojima je desetoro djece.

Vučić je pozvao članove SNS-a i građane da se sada odazovu njegovom mitingu, te je najavio kako na njemu neće govoriti kao predsjednik stranke nego kao predsjednik Srbije.

-Ja neću držati politički govor, stranački, ne vjerujem čak ni da ću da pominjem naše političke protivnike. Mislim da se obratim Srbiji sa jednim dugoročnim planom. Biću predsjednik svih građana, tako ću im se i obratiti, i pokazaću kako i na koji način mislim da možemo da izađemo iz svega ovoga- rekao je Vučić.

Društvenim mrežama se danima šire pozivi za pristalice SNS-a kojima će biti obezbijeđen prijevoz do Beograda, a obezbijeđeni su i sendviči i voda. Tu su i dnevnice za statiste, prema tvrdnjama korisnika društvenih mreža koji postavljaju pozive i poruke kao dokaze.

Takođe kruže i poruke iz školskih Viber grupa u kojima nezadovoljni roditelji pišu da su agencije promijenile datum ili čak otkazale ekskurzije i jednodnevne izlete djece po Srbiji koji su bili zakazani za 26. maj, jer “prevoznik s kojim imaju ugovor neće moći tada organizirati prijevoz”.

Na miting koji organizuje Vučić dolaze i političari iz bih entiteta Republika Srpska, a među njima je predsjednik tog entiteta Milorad Dodik, nakon koketiranja s opozicijom u Srbiji prenoseći treći masovni protest uživo na TV Una koja se vezuje za njegovu porodicu.

-Podržavam miting i pozivam sve ljude koji su ovdje iz RS-a, koji mogu da učestvuju na tom mitingu da to urade. Mi ćemo vidjeti da li postoje resursi da organizujemo odlazak- rekao je Dodik, navodeći da je destabilizacija Srbije kroz ugrožavanje Aleksandra Vučića, neprihvatljiva.

Dolazak na miting potvrdila je i Jelena Trivić s kojom će doći i članovi Narodnog fronta. Osim toga, doći će i pristalice SDS-a i PDP-a. Vučić je barem na kratko ujedinio političare iz RS-a koji se utrkuju pružajući mu podršku.

Dan nakon Vučićevog mitinga biće organizovan i četvrti po redu protest “Srbija protiv nasilja”.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da nasilje uništava Srbiju i živote građana te kako predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić nikad nije uspio da postane predsjednik svih građana.

Na protestima organizovanim prošlog petka desetine hiljada nezadovoljnih građana Srbije uzvikivalo je: “Vučiću, ostavka”.

Osim toga, okupljeni građani bili su složni u želji da se smjene šef BIA-e Aleksandar Vulin i ministar policije Bratislav Gašić.

Izvor:DAN

SVIJETREGIONU Beogradu danas veliki kontramiting u organizaciji Vučića
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

KIC ZETA: Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali edukativnoj radionici

Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali su edukativnoj radionici pod nazivom “Reciklaža nije gnjavaža”. Predavači Maja Stojanović i Milica Šanović upoznale su djecu sa osnovnim...

Šimun: Izgradnjom nove bolnice ispisujemo modernu istoriju zdravstva u Pljevljima

Raspisan je tender za izradu tehničke dokumentacije, kao i za izvođenje radova na izgradnji nove Opšte bolnice u Pljevljima po principu ,,projektuj i izgradi”....

Bratić: Smjene 140 direktora obrazovnih ustanova bile zakonite

Kritike na račun mog rada u 42. Vladi Crne Gore dolaze od nevladinih organizacija koje su smještene u zgradi BEMAX-a, a za kupovinu ili...

Neradni dani povodom Kurban Bajrama 16,17. i 18. jun

Povodom predstojećeg vjerskog praznika – Kurban Bajrama, za zaposlene islamske vjeroispovjesti neradni dani su 16, 17. i 18. jun, saopšteno je iz Ministarstva rada...
Ne propustite