11.7 C
Podgorica
Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img

Trivić proglasila pobjedu u Republici Srpskoj, Dodik tvrdi da on ima nedostižnu prednost…

Na izborima za Predsjedništvo BiH pobijedili su Željka Cvijanović iz reda srpskog naroda, Denis Bećirović iz reda bošnjačkog naroda, i Željko Komšić iz reda hrvatskog naroda.

Kandidatkinja PDP-a Jelena Trivić proglasila je pobjedu na izborima za predsjednika RS, dok njen protivkandidat iz SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da ima nedostižnu prednost, ali da neće proglašavati pobjedu dok se svi glasovi ne izbroje.

Trivić: Drugi narodi u BiH će imati imati uvijek ispruženu ruku

Jelena Trivić je sinoć rekla da je ovo bila pobjeda naroda RS. Poručila je da će pratiti politiku Srbije te da neće izdati kao Dodik.

“Kao što sam nekoliko puta u kampanji rekla, ovo ne treba biti ničija lična pobjeda već pobjeda RS. Znam da je ova trka za predsjednika RS bila najinteresantnija jer smo bili Milorad Dodik i ja, mogu na kraju reći da smo iznijeli prije svega jednu tešku kampanju, ali vjerovala sam u Boga i narod RS da je nakon dugotrajnog robovanja i loše vladavine ipak uspio prosuditi šta je dobro, a šta ne. Ja jesam Srpkinja, ali bit ću predsjednica svih građana RS. Pod zastavom RS ima mjesta za sve, oni koji su je stvarali vodili su se idealom slobode. Pratit ćemo nacionalnu politiku koja se kreira u Beogradu i nikada nećemo uraditi ovo što je Dodik sa Zoranom Milanovićem, predsjednikom Hrvatske, udarajući direktno na Srbiju. Naša obaveza je da ekonomski i u svakom drugom pogledu osnažimo RS da je učinimo de facto u ekonomskom pogledu nezavisnom u ovoj složenoj političkoj strukturi koja se zove BiH”, navela je Trivić.

Drugi narodi u BiH će, dodaje, imati imati uvijek ispruženu ruku od nje.

“To znači da ću praviti kompromisi gdje su mogući, ali to znači da će kompromise morati praviti i drugi jer je to jedini uslov za opstanak BiH. Naša osnovna misija je da sačuvamo narod u RS jer on nestaje, a RS će biti ponosna i vječna samo kada u njoj bude naroda, da ovdje ostaju i opstaju. Mi nismo sudije i tužioci, ali ćemo učiniti sve da ispunimo obećanje, a to je konačan obračun sa kriminalom i korupcijom i to ćemo raditi sa velikim zadovoljstvom jer su to samo pretpostavke ekonomskog razvoja. Ovo je tek početak pobjeda za RS. Srbi su stradali u mnogim ratovima u kojima smo se samo branili i mi jesmo nebeski narod koji treba naučiti pobjeđivati u miru. Pobjeda znači bolja ekonomija, zdravstvo, obrazovanje i pobjeda nad korupcijom”, poručila je Trivić.

Dodik: Sačekaćemo zvanične rezultate

Milorad Dodik je kazao da se smatra pobjednikom, ali da će sačekati zvanične rezultate.

“Želim da kažem da su izbori što se nas tiče sprovedeni fer i korektno, da mali ekscesi ne mogu dovesti izborno pitanje. SNSD je postigao svoj maksimalni i dobar rezultat. Prije svega, nesumnjiva pobjeda Željke Cvijanović. Što se tiče predsjednika RS, mi se trudimo da damo tačne podatke. Mi nismo oni koji bi proglašavali pobjedu a sjutra govorili da tako nisu mislili. Mi smo u ovom trenutku za mjesto predsjednika RS u značajnoj prednosti i da je razlika u glasovima apsolutno nedostižna u preostalom prebrojavanju”, kazao je Dodik.

“Ne mogu ni sam da kažem da je ovo pobjeda u potpunosti, ali dovoljno sam ozbiljan da sačekamo oficijelne rezultate. S druge strane imamo neozbiljne ljudi koji su spremni da prave špekulacije. U Banjaluci nas rezultat zadovoljava, naša organizacija na čelu sa Đajićem je napravila dobar rezultat“, dodao je.

“U ovom trenutku SNSD je što se tiče poslaničkih lista dobio više nego ostale stranke zajedno. Naši brojevi su daleko veći, nema razloga da sumnjamo da je moguće da bude ugrožen rezultat za predsjednika RS. Sada smo izašli da prekinemo špekulacije koje imaju za cilj druge teme i motive. Naš je cilj da priznamo legitimni rezultat koji je ovaj narod dao nama“, istakao je Dodik.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite