22.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

Tri bivša ministra finansija osnovala firmu za konsalting

Društvo sa ograničenom odgovornošću (DOO) je registrovano 18. marta, a sjedište firme je u Podgorici u Ulici vojvode Maša Đurovića, piše Dan.

Osnivački kapital firme je četiri eura, odnosno svi osnivači koji imaju po 25 odsto udjela, su dali po euro za osnivanje firme.

Igor Lukšić je bio ministar finansija kao član DPS-a, Raško Konjević kao član SDP-a, dok je Aleksandar Damjanović bio na toj poziciji u ime SNP-a. Lukšić je bio ministar finansija od 2004. godine do 2010. godine, kada je izabran za premijera. Konjević je bio ministar finansija u Vladi izbornog povjerenja 2016. godine, dok je Damjanović bio ministar finansija u manjinskoj Vladi od aprila 2022. do oktobra 2023. godine.

Lukšić je profesor na Univerzitetu Donja Gorica, a nakon što je završio sa političkom karijerom, bio je pet godina u Pricewaterhousecoopers-u (PwC) na poziciji lidera za razvoj biznisa. Konjević je trenutno na poziciji sekretara Crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP), dok je Damjanović prije pet mjeseci završio sa funkcijom ministra.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite