20.8 C
Podgorica
Srijeda, 28 Februara, 2024
spot_img

Tradicionalni pozdrav državi i državnim simbolima

Dao je predśednik jednog dijela crnogorskih građana, džentlmenski mora se priznati, pojašnjenje da ta ”aplikacija” nije tjelesnog već tekstilnog tipa! Pridružujem se odbrani dame u svakom slučaju, ali podśećam na jednu staru crnogorsku izreku: ”Stid ženu krasi!”

Piše: Sreten Vujović

Čitam reagovanje  PES-a: „Osuđujemo seksističke napade na Milenu Milatović, dio ljudi je banalizovao njeno obraćanje…“

U čemu se sastoje „seksistički napadi“ kada je obraćanje gospođe „predśednikovice“ u pitanju!? Ono jeste neprimjereno, ako ne zbog čega drugoga, ono  zbog činjenice da joj suprugova titula ne daje za pravo da se osjeća „potpredśednikovicom“ ili „portparolom“ Nj. E, da se obraća bilo kome sa nivoa državnog vrha.  Moguće je uz jutarnju kafu sa komšinicama.

Ono  što niko od komentatora ne pominje jeste još skandaloznija večernja haljina, čija savršena elegancija maksimalno, provokativno i neprimjereno ističe papilla mammaria, iako je Nj.E. Jakov Milatović  u pozivnici tim povodom dao precizna uputstva o  načinu oblačenja! Dao je predśednik jednog dijela crnogorskih građana, džentlmenski mora se priznati, pojašnjenje da ta ”aplikacija” nije tjelesnog već tekstilnog tipa! Pridružujem se odbrani dame u svakom slučaju, ali podśećam na jednu staru crnogorsku izreku: ”Stid ženu krasi!”

Ipak hajde da se poigramo pretpostavkama! Da obrnemo malo situaciju:  da li bi  se  „seksističkim napadom“  smatrala kritika Milatovića, da je neki poznati stilista, nekim slučajem, zadebljao pantalone njegovog odijela, tekstilnim stilizovanim falusom!?

No, to je  recimo manji grijeh, budući je isticanje „muškosti“, tekstilne ili u vidu srednjeg prsta, postalo  tradicionalni pozdrav  građanima, državnvim simbolima i svemu što je nekada predstavljalo  civilizacijske tekovine i dostojanstvo naše namučene domovine!

Eto, „Šubara“ se kao zvaničnik odvažio da za 13.  jul  položi vijenac na spomenik kralja Nikole sa trobojkom iako ga   Ustavna određenja obavezuju da ispoštuje aktuelnu crnogorsku zastavu, pod kojom su se postrojavali junaci i stradalnici crnogorskih oslobodilačkih ratova! Tako je ovaj (veliko)srpski „mučenik“ u skladu sa svojom duhovnom strukturom poslao „virtuelni srednji prst“ i crnogorskoj zastavi!

Krivična prijava, naravno, ide  nekom časnom čovjeku koji je uklonio sa spomenika Šubarin  „crn obraz“!

Kako su već oskrnavljena dva od tri državna simbola, nije teško naslutiti što je sljedeći korak ove skaredne političke figure!

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite