11 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Tepić: Ćuruviji prijetio Vučić, danas se krug zatvorio

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je, reagujući na oslobađajuću presudu za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, da je on ubijen u vrijeme aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji mu, kako tvrdi Tepić, prijetio.

Tepić tvrdi da se Vučić osvetio Ćuruviji.

“Nema kazne za ubistvo novinara Ćuruvije. Ubijen u vrijeme Vučića koji mu je prijetio. Počinioci oslobođeni u vrijeme Vučića. Krug se zatvorio“, napisala je Tepić na društvenoj mreži Iks.

Podsjetiomo, Apelacioni sud u Beogradu objavio je danas presudu donijetu prije skoro deset mjeseci po kojoj su okrivljeni za ubistvo Slavka Ćuruvije – Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić oslobođeni krivice.

Četvoricu pripadnika nekadašnjeg Resora državne bezbjednosti prije toga je Posebno odjeljenje za organizovani kriminal dva puta proglasilo krivim i osudilo na ukupno 100 godina zatvora.

Novinar i vlasnik listova „Dnevni telegraf“ i „Evropljanin“ ubijen je 11. aprila 1999 . godine u Svetogorskoj ulici, sa više hitaca.

Za to ubistvo tek 2015. godine optuženi su tadašnji načelnik Državne bezbjednosti (DB) Radomir Marković i trojica visokih funkcionera DB-a Milan Radonjić, Ratko Romić i njegov kum Miroslav Kurak.

IZVORN1
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite