18.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

Śutra protest građana ispred Skupštine

Protest građana pod sloganom Ima nas biće održan śutra ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Iz Foruma slobodnih građana Luča kazali su da je grubo protivustavno djelovanje bivše-nove većine u Skupštini dovelo do bližeg povezivanja evropskih i građanskih snaga, predstavnika civilnog sektora i građanskih aktivista.

“Odlučni smo da jasno istupimo kao nosioci aktivnosti koji okupljaju sve koji svojoj državi žele dobro”, navodi se u najavi protesta.

Iz Foruma Luča su istakli da niko više nema pravo da ćuti i ostane nijem na ustavnu, ekonomsku i socijalnu anarhiju u Crnoj Gori.

“Pozivamo sve pojedince, grupe građana, udruženja i političke subjekte da iskažu svoj stav i da se uključe u zajedničko vaninstitucionalno i institucionalno djelovanje”, poručili su iz Foruma Luča.

Oni su kazali da u Skupštini ne postoji vrijednosna većina koja vjeruje i bori se za evropsku budućnost Crne Gore, a da pravno nasilje iskazano kroz ignorisanje potpuno jasnih ustavnih normi, uzrokuje pravnu nesigurnost građana i društva u cjelini.

“Duboka društvena podijeljenost i ekonomska neizvjesnost jedino su što je aktuelna parlamentarna većina prouzrokovala. Pokazalo se da njihovo zlonamjerno djelovanje neminovno dovodi i do socijalnog, ekonomskog i institucionalnog haosa”, naveli su oni.

Iz Foruma Luča su saopštili da je javno okupljanje prijavljeno i da su jasno definisani program i ciljevi.

“Oni se ogledaju u izražavanju protesta povodom urušavanja Ustavom utvrđenih normi, jasno istaknutim zahtjevom za sprovođenjem prijevremenih parlamentarnih izbora kao i povlačenjem iz procedure prijedloga Zakona o predsjedniku”, zaključuje se u najavi.

Na śutrašnji protest pozvali su i iz Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Socijaldemokrata Crne Gore.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite