11 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Suđenje Kneževiću i Stijepoviću odloženo za 1. april

U podgoričkom Višem sudu, odgođena je kontrola optužnice protiv Duška Kneževića, Slavoljuba Stijepovića, i još pet osoba. Kontrolu optuznice, sud je zakazao za prvi april.

Advokat Duška Kneževića, advokat Zdravko Đukanović, obavijestio je sud da poziv za kontrolu optužnice, Kneževiću nije uručen.

“Konstatovano je ono što se zna mjesecima. Godinu dana posjeduju adresu Duška Kneževića u Londonu. Očigledno njima nije u interesu da Duško Knežević prisustvuje suđenju pa ga iz tog razloga zovu na adresama za koje znaju da on više ne boravi na njima. Mi smo sada ponovo dostavili adresu u Londonu. Očekujemo da će neko od učesnika postupka, postupajući sudija, odlučiti da radi po zakou i da se Duško Knežević pozove na ročište. Od samog početka ne žele da čuju šta Duško Knežević ima da kaže ni putem video linka ni na bilo koji drugi način”, kazao je Đukanović.

Takođe, odbrana okrivljenog Gorana Grujovića, zbog tehničkih problema nije dobila kompletne spise predmeta.

Advokat Slavoljuba Stijepovića, Lazar Aković, rekao je da je njegov klijent tokom istrage neirao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Podsjećamo, aktom Tužilaštva u ovom slučaju, svima se stavlja na teret krivično djelo pranje novca, a Knezević se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe čiji su članovi sve osobe obuhvaćene optužnicom, osim Stijepovića.

Osim Knežvića i Stijepovića, na optužnici su bivši potpredsjednik Odbora direktora u Atlas banci Branislav Todorović, bivši službenici te banke Živko Šljivančanin, Tamara Krdžić, Goran Grujović, zaposleni u Atlas grupi Tomica Knežević.

Za 1. april odgođeno je i razmatranje optužnice kojom je između ostalih obuhvaćen i bivši sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević.

rtcg.me

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite