19.6 C
Podgorica
Subota, 18 Maja, 2024
spot_img

Stoltenberg: Tražimo način da pomognemo Crnoj Gori

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, na pitanje TVCG da li će Alijansa razmatrati zahtjev Crne Gore za pomoć, kazao je da su od nekoliko zemalja članica NATO dobili zahtjeve za pomoć u borbi protiv virusa korona koji će biti koordinisani kroz NATO Centar za odgovor na krize. Stolteberg je kazao da je NATO već obezbijedio neke svoje kapacitete kako bi pomogli jedni drugima.

“Razgovaraćemo o tome šta još možemo da uradimo na sjutrašnjem sastanku ministara vanjskih poslova. Očekujem da dogovorimo kako da pomognemo više, kako da pomogemo brže,” rekao je Stoltenberg na video konferenciji za medije.

Na pitanje TVCG kako će se NATO boriti protiv dezinformacija koje su česte u vrijeme krize izazvane koronavirusom, Stoltenberg je kazao da je “najbolji odgovor na neistine – istina, i najbolji odgovor na propagandu su činjenice”.

“To je ono što mi radimo. NATO je otvorena, transparentna organizacja i transprentni smo po pitanju onoga što radimo sa partnerima i članicama, takođe i kad je u pitanju Kovid 19. Činjenice su najbolji odgovor, a slobodni mediji su najbolji način za borbu prrotiv progapande”, rekao je generalni sekretar NATO.

Posljednje vijesti
Ne propustite