16.8 C
Podgorica
Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img

„Stojadin“ koji Zastava nikada nije napravila

- Marketing -spot_imgspot_img

Fiat 128 je bio revolucionarni automobil po mnogo osnova. I ne kažemo to samo zato što je na njegovoj bazi, to jest na odbačenom prototipu, debitovao naš domaći model Zastava 101, već zbog toga što će se automobilski eksperti složiti da je ovaj četvorotočkaš ispisao „zakone“ koji će kasnije postati standard među vozilima u segmentu C.

Model 128 je imao poprečno postavljen motor naprijed, i bio je s pogonom na prednje točkove u vrijeme dok su rivali još uvijek eksperimentisali i sa motorima postavljenim pozadi i pogonom na zadnje točkove.

Italijanski proizvođač vozila je uglavnom nudio model 128 u konfiguraciji limuzine s dvoje i s četvoro vrata, a kasnije će da debituju i heč (koji je imao sasvim drugačiji izgled) i kupe. Kao što smo spomenuli, prototip heča sa petoro vrata je prodat Zastavi, a italijanski gigant je imao običaj da ne dozvoli partnerima da prodaju iste modele pod drugim značkama na istim tržištima, barem dok karijera Fiatovih modela traje.

Postoje priče da je firma iz Kragujevca bila zainteresovana i za karavansko izdnje, ali su Italijani rekli „ne“ zbog spomenutog pravila.

Karavan, ili kako ga je Fiat zvao Familiare, je bio izuzetno ređi od limuzina, a u većini Evrope (ako je uopšte bio dostupan u određenim državama) je nuđen samo u konfiguraciji sa troje vrata. Jedini su kupci u Argentini bili te sreće da dobiju karavan sa petoro vrata, i automobil se tamo prodavao pod imenom 128 Rural.

Razlika između limuzine i karavana nije bilo preterano mnogo, osim naravno drugačijeg zadnjeg dijela vozila, a Fiat je modifikovao ogibljenje da bi automobil bio u stanju da podnese teže terete. Osim toga, dva vozila su bila tehnički identična.

Dok je Fiat nudio i 1,3-litarski motor za druge konfiguracije, Familiare je bio dostupan samo sa poznatim 1,1-litarskim benzincem (osim ako ste živeli u Argentini). Razvijao je 55 „konja“, a snaga se prenosila na prednje točkove preko četvorostepenog manuelnog menjača. Ubrzanje od nule do 100 km/h je trajalo 20,7 sekundi uz maksimalnu brzinu od 128 km/h.

Primjerak iz današnjeg oglasa je iz 1970. godine i nalazi se u italijanskom gradu Pjaćenca. Do sada je prešao tek 37 hiljada kilometara i stiže sa 13-inčnim felnama, prednjim disk kočnicama, hromiranim branicima, kožnim sjedištima i grejačima. U oglasu se navodi da je automobil u originalnom stanju.

- Advertisement -spot_img
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite