11.7 C
Podgorica
Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img

Stiglo šest Kineza, mještani najavili protest

U Kampu u Lijevoj rijeci stigla je prva grupa od šest kineskih radnika koji su pod medicinskim nadzorom izolovani u karantinu koji je za zaštitu od pojave virusa korona pripremila kompanija CRBC, dok mještani negoduju i najavljuju protest u nedjelju zbog bojazni da će se u tom mjestu pojaviti opasno oboljenje, piše Dan.

Predstavnik mještana Saša Mitrović za Dan je kazao da je u kampu tri u selu Lopate stigla manja grupa kineskih radnika, uglavnom inženjera, a da će na svakih 14 dana dolaziti još radnika.

On ističe da su stanovnici tog kraja zabrinuti zbog dolaska radnika iz Kine, iako su svjesni da bez njih ne mogu završiti važan projekat izgradnje autoputa.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, u svijetu je od virusa korona do sada oboljelo 94.500 osoba, dok je preminulo 3.214.

U Evropi je najpogođenija Italija, gdje je oboljelo preko 2.000 osoba, a preminulo je 78 pacijenta, zbog čega su zabranili rad škola i univerziteta.

“U roku od dva mjeseca očekujemo dolazak 200 radnika iz Kine i nije isključeno da neko od njih donese virus COVID-19, što bi moglo da ugrozi naše mještane. Iako vjerujemo da će kineska kompanija uraditi kontrolu radnika, održaćemo zbor u nedjelju i pozvati nadležne da nas zaštite. U karantinu ima mjesta za oko 70 radnika, tako da mislimo da će morati da prošire kapacitete za nadzor zaposlenih”, ističe Mitrović.

Opštinski koordinacioni tim za vanredene situacije Kolašin održao je juče sastanak na kome su razmatrani kapaciteti i uslovi za djelovanje u slučaju pojave virusa korona.

“Putnici sa kruzera koji je juče stigao iz Italije u tivatsku luku Porto Montenegro nalaze se pod zdravstvenim nadzorom”, saopšteno je iz te kompanije.

IZVOR: DAN

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite