34.9 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img

Šteta velika, dijete teško povrijeđeno

Snažan zemljotres jačine 5,3 stepena po Rihteru pogodio je jutros Zagreb, a nešto kasnije uslijedio je još jedan, jačine 5,2. Hrvatski mediji prenose da je šteta od zemljotresa velika i da ima i povrijeđenih. Petnaestogodišnje dijete teško je povrijeđeno u zemljotresu.

Prema saopštenju iz službe odnosa s javnošću PU Zagrebačke potvrdili su da imaju dosta dojava o oštećenjima objekata i sve raspoložive policijske snage su na terenu.

Građani su u strahu masovno izašli na ulice, na kojima su imali i šta da vide – odlomljene komade fasada, popadale crjepove, a ponegde i potpuno urušene zidove, navodi “Jutarnji list”.

Na pojedinim lokacijama gromade su padale na parkirane automobile. Oštećenje je pretrpela i Zagrebačka katedrala na kojoj se vrh jednog tornja urušio.

Građani javljaju da su im u stanovima padale police, razni predmeti, lusteri… U nekim djelovima grada nestalo je struje i vode. Neposredno nakon prvog potresa širom Zagreba mogle su se čuti sirene raznih interventnih službi.

Zbog ljudi koji su spas potražili na ulici, MUP Hrvatske je sa zvaničnog Tviter profila izdao upozorenje Zagrepčanima.

“Udaljite se od građevina bez obzira na to da li su oštećene ili ne. Udaljite se od električnih stubova ili kablova”, naveli su, podsjećajući na mjere zbog korona virusa, odnosno da uvijek treba biti na razdaljini od najmanje jednog metra od druge osobe.

Prema saopštenju iz službe odnosa s javnošću PU Zagrebačke potvrdili su da imaju dosta dojava o oštećenjima objekata i sve raspoložive policijske snage su na terenu, ali zasad nemaju informacije o povređenima.

FOTO: BETA

IZVOR: RTCG

SVIJETREGIONŠteta velika, dijete teško povrijeđeno
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite