24.7 C
Podgorica
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img

Stefanović: Vučić će uskoro razgovarati sa Đukanovićem i smanjiti tenzije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanovićkaže da očekuje da će predsjednik te državeAleksandar Vučićuskoro razgovarati sa predsjednikom Crne GoreMilom Đukanovićem.

Stefanović je za RTS, nakon što je Vučić sinoć održao hitan sastanak sa zvaničnicima zaduženim za bezbjednost, a zbog pogoršane situacije u regionu, rekao da se mora raditi na tome da se vrati mir i da se smanje tenzije, jer se tako hladne glave razgovora.

– Ti razgovori jesu potrebni i očekujemo da će Vučić u tom cilju razgovarati sa Đukanovićem, kako bi se zaštitili interesi srpskog naroda u Crnoj Gori. Očekujem vrlo brzo taj razgovor – rekao je Stefanović.

On je kazao da Srbija nije srećna zbog jučerašnjih sukoba, kada je mladić pretučen u Podgorici i dodao da žele da razgovaraju sa vlastima u Crnoj Gori kako bi se utvrdilo šta se dogodilo i spustile tenzije.

– Čekaćemo zvanične informacije, ali zbog zabrinutosti da je moguće da je napad etnički motivisan, naravno da ćemo imati političku reakciju. Ali i ta politička reakcija je umjerena i traži smirivanje tenzija i da se ta situacija promijeni – rekao je Stefanović.

Upitan da li je BIA tražila podatke od crnogorskih agencija, Stefanović je rekao da neće da komentariše konkretne mjere, ali da će država uraditi svoj posao u skladu sa politikom Aleksandra Vučića, odnosno politikom mira i stabilnosti.

GLAVNAStefanović: Vučić će uskoro razgovarati sa Đukanovićem i smanjiti tenzije
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Podnijeta prijava zbog bespravne sječe u Bijelom Polju

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima nastavlja sa borbom protiv bespravnih sječa, a intenzivirane kontrole terena daju iz dana u dan sve bolje rezultate,...

Porfirije i Joanikije primili Nikolu Rokvića nakon hodočašća: Crkva će uvijek podržavati ovakve pregaoce

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije primio je juče u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu Nikolu Rokvića, članove njegove porodice i najbliže saradnike. Odmah po...

FOTO: Knežević obavijestio Čađenovića da je zabranu Belivuku i Miljkoviću skinuo menadžment Uprave policije

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević, obavijestio je svojevremeno bivšeg specijalnog tužioca Sašu Čađenovića o tome da su zabranu ulaska u Crnu Goru...

Ministarstvo zdravlja pokreće izradu studije izvodljivosti za Univerzitetski klinički centar uz podršku FASEP granta

Ministarstvo zdravlja Crne Gore pokrenulo je izradu Studije izvodljivosti za izgradnju novog Univerzitetskog kliničkog centra, koji će biti finansiran putem FASEP granta (fonds d’études...
Ne propustite