19.8 C
Podgorica
Srijeda, 28 Februara, 2024
spot_img

Stanovništvo Tuzi da ne izlazi iz domova (VIDEO)

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je večeras odluku da stanovništvo Tuzi ostane u svojim domovima, sa ciljem sprečavanja daljeg širenja korona virusa, koji je, kako je saopšteno, otkriven u tom mjestu u većoj razmjeri.

“Večeras smo donijeli jasnu o odlučnu odluku. Imamo potrebnu i to hitnu, neodložnu da pomognemo građanima Tuzi. I to sa važnim ciljem da spriječimo ubrzano širenje virusa koji su naše epidemiološke službe su u toku dana zabilježile i alarmirale na potrebu noćašnjeg sastanka i na potrebu noćašnjih brzih odluka“, rekao je predsjednik NKT.

Simović je rekao da će biti preduzete sve mjere koje propisuje struka.

Pozvao je na striktno poštovanje svih mjera rekavši da je Opština Tuzi naš partner u realizaciji i kontroli poštovanja svih mjera koje će se preduzeti.

“Građani Tuzi, kao i građani širom Crne Gore, uvijek su bili umni i kadri da istrpe i prežive, a posebno kad je najteže. Ovo je borba za Tuzi i borba za Crnu Goru u kojoj moramo zajedno da pobijedimo“, rekao je Simović.

Mislite na porodicu, potomstvo…

I direktor KCCG, Jevto Eraković, poručio je građanima Tuzi da slušaju preporuke i da ne izlaze iz domova.

Od večeras svi moraju ostati kući. Mislite na svoju porodicu, na svoje potomstvo, komšije, prijatelje i rođake. Možemo se izboriti ako bude discipline“, kazao je Eraković.

Dr Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje, kazao je da je od današnih 18 slučajeva, 15 iz Tuzi.

Naglasio da je u pitanju dramatična situacija i da je neophodno da s epoštuju mjere.

Ja molim da se čuje ovaj glas, da zavlada razum, da stanovništvo ostane kod kuća“, poručio je Mugoša.

Predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, poručio je da od večeras počinje bitka da se sačuva opština, Malesija, ali i svi građani Crne Gore.

Od danas uz besu svi u svoje kuće i izolaciju“, poručio je Đeljošaj.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite