32.9 C
Podgorica
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img

Stanovništvo Tuzi da ne izlazi iz domova (VIDEO)

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donijelo je večeras odluku da stanovništvo Tuzi ostane u svojim domovima, sa ciljem sprečavanja daljeg širenja korona virusa, koji je, kako je saopšteno, otkriven u tom mjestu u većoj razmjeri.

“Večeras smo donijeli jasnu o odlučnu odluku. Imamo potrebnu i to hitnu, neodložnu da pomognemo građanima Tuzi. I to sa važnim ciljem da spriječimo ubrzano širenje virusa koji su naše epidemiološke službe su u toku dana zabilježile i alarmirale na potrebu noćašnjeg sastanka i na potrebu noćašnjih brzih odluka“, rekao je predsjednik NKT.

Simović je rekao da će biti preduzete sve mjere koje propisuje struka.

Pozvao je na striktno poštovanje svih mjera rekavši da je Opština Tuzi naš partner u realizaciji i kontroli poštovanja svih mjera koje će se preduzeti.

“Građani Tuzi, kao i građani širom Crne Gore, uvijek su bili umni i kadri da istrpe i prežive, a posebno kad je najteže. Ovo je borba za Tuzi i borba za Crnu Goru u kojoj moramo zajedno da pobijedimo“, rekao je Simović.

Mislite na porodicu, potomstvo…

I direktor KCCG, Jevto Eraković, poručio je građanima Tuzi da slušaju preporuke i da ne izlaze iz domova.

Od večeras svi moraju ostati kući. Mislite na svoju porodicu, na svoje potomstvo, komšije, prijatelje i rođake. Možemo se izboriti ako bude discipline“, kazao je Eraković.

Dr Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje, kazao je da je od današnih 18 slučajeva, 15 iz Tuzi.

Naglasio da je u pitanju dramatična situacija i da je neophodno da s epoštuju mjere.

Ja molim da se čuje ovaj glas, da zavlada razum, da stanovništvo ostane kod kuća“, poručio je Mugoša.

Predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, poručio je da od večeras počinje bitka da se sačuva opština, Malesija, ali i svi građani Crne Gore.

Od danas uz besu svi u svoje kuće i izolaciju“, poručio je Đeljošaj.

DRUŠTVOStanovništvo Tuzi da ne izlazi iz domova (VIDEO)
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...

Međunarodni kraft festival 21. i 22. u Budvi: Susret crnogorskih i evropskih proizvođača

Međunarodni „Craft Sea Fest“ biće održan 21. i 22. juna u Budvi, u coworking space-u „ITBranchHouse“ u Tre Canne. Na ovom festivalu proizvode će...
Ne propustite