31.7 C
Podgorica
Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img

Srušen zanimljiv rekord: Flight Radar objavio koliko je aviona bilo na nebu u jednom danu

Avion je postao uobičajeno prevozno sredstvo i između destinacija koje nisu previše udaljene, a neki letovi ne traju ni sat vremena. Na nebu iznad nas sve je veća gužva, a nedavno je oboren i zanimljiv rekord.

Na Facebook stranici “Putoholičari” objavljena je fotografija koja prikazuje stanje na nebu tokom cijelog dana.

“Po prvi put je Flight Radar zabilježio više od 250K letova u jednom danu, tačnije, bilo ih je rekordnih 251.829. U jednom trenutku istovremeno je bilo više od 20.000 aviona u vazduhu”, stoji u objavi.

Inače, Flightradar24 je web stranica koja prikazuje u realnom vremenu avione širom svijeta, a ažurira se svakih nekoliko sekundi, pojasnili su na spomenutoj stranici.

I ovo je dokaz da su avioni sve popularnije sredstvo za kratke i duge udaljenosti, zbog posla ili tokom slobodnog vremena. Ako se ovaj trend nastavi, stručnjaci predviđaju da će se tijekom sledeća dva desetljeća zračni promet u svijetu udvostručiti.

Međutim, udruženja i organizacije za zaštitu okoline naglašavaju kako korištenje aviona ima negativne posljedice na okolinu.

Njemačka savezna agencija za okolinu (UBA) pretpostavlja da su ti štetni učinci vazdušnog prometa između dva do pet puta veći nego emisija ugljen-dioksida. Dakle, udio vazdušnog prometa na globalni efekt staklenika iznosi najmanje pet posto.

IZVOR: KLIX.BA

SVIJETSrušen zanimljiv rekord: Flight Radar objavio koliko je aviona bilo na nebu...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Da turisti vide đe dolaze /FOTO/

Grupa cetinjskih aktivista i patriota postavlia je državne zastave na novim lokacijama na putnom pravcu Cetinje - Budva. "Takođe će biti obnovljene zastave na putu...

Tragedija na rijeci Zeti: Utopila se jedna osoba

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele trenutno tragaju za tijelom stranog državljanina koji se utopio u rijeci Zeti kod Rogama, saopšteno je portalu RTCG iz...

Beranac dobio 20 dana zatvora za izazivanje udesa u alkoholisanom stanju

G.V. (42) iz Berana osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 120 eura zbog izazivanja saobraćajne nezgode pod dejstvom alkohola, saopštio...

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...
Ne propustite