12.2 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Srpski pop pokušao da ilegalno uđe u Crnu Goru

Svešteno lice Srpske pravoslavne crkve, paroh zatonski i jeromonah Sava Aleksandar Vukajlović uhapšen je sinoć u Bijelom Polju nakon što je pokušao da ilegalno uđe u Crnu Goru, pišu Dnevne novine.

Vukajlović je otkriven na potezu u blizini graničnog prelaza Dobrakovo, gdje je, okolnim putevima pokušao da izbjegne zvanični granični prelaz i policijsko-carinsku kontrolu, saznaju Dnevne novine.

Vukajlović je dolazio iz Srbije, a razlog za pokušaj ilegalnog prelaska naše granice je, po svoj prilici, izbjegavanje samoizolacije.

Jeromonah Vukajlović je inače sveštenik Eparhije budimljansko nikšićke i 9. marta je preko graničnog prelaza Dobrakovo legalno napustio Crnu Goru, da bi sinoć pokušao da ilegalno pređe granicu, čime je, kako se sumnjiči, počinio krivično djelo nedozvoljen prelazak državne granice. Nakon što je otkriven njegov pokušaj, priveden je kod tužioca u Bijelom Polju.

Vukajlović je, kako saznaju DN, srpski državljanin i jedan od mnogobrojnih sveštenika Srpske pravoslavne crkve koji nemaju prijavljen boravak u Crnoj Gori.

Ovaj jeromonah službuje sa episkopom budimljanskom-nikšićkim SPC Joanikijem u Manastiru Đurđevi stupovi u Beranama.

Podsjetimo, Joanikije je od ponedjeljka veče, prema nalogu Sanitarne inspekcije, u samoizolaciji 14 dana, nakon što je iz Srbije stigao u Crnu Goru.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite