11.7 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

Srbija: I dalje se traga za dvogodišnjom djevojčicom, helikopter i dronovi pretražuju teren

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz okoline Bora i dalje traje. Na terenu su policija, vatrogasci-spasioci, pripadnici Gorske službe spasavanja, pripadnici Žandarmerije sa psima-tragačima, lovci i brojni građani. U potrazi za djevojčicom koristi se i helikopter i dronovi sa termovizijskim kamerama. Dobrovoljci mogu da se uključe u potragu u koordinaciji sa policijom, kaže ministar Bratislav Gašić.

U trenutku nestanka djevojčica je imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

Djevojčica je nestala na nepristupačnom terenu, obraslom gustom šumom. Tokom popodneva podignuti su i dronovi sa termovizijskim kamerama, a teren pretražuje i helikopter.

“To je prigradsko naselje koje ima i vrlo nezgodan teren. Tu su šume i potoci. Na samom kraju tog mjesta se desio nestanak naše male sugrađanke”, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Kiša koja je padala tokom dana dodatno je otežavala potragu.

Tokom jučerašnjeg dana za njom je tragalo oko 2.000 ljudi.

Na terenu su policajci, žandarmerija, vatrogasci-spasioci, pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva i Gorske službe spasavanja.

Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale devojčice kojima je preporučeno da se tokom noći vrate kućama kako ne bi ometali pse tragače i da se ponovo priključe ujutru.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je kasno sinoć stigao u Banjsko polje, rekao je jutros da okupljeni dobrovoljci, koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom.

IZVORrts
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite