15.9 C
Podgorica
Utorak, 16 Aprila, 2024
spot_img

SPC za 62 službenika duguje preko dva miliona eura

Predsjednik Vlade Duško Marković kazao je da Mitropolija crnogorsko primorska za 62 službenika, duguje državi preko dva miliona eura za poreze i doprinose.

Upitan o dijalogu Vlade sa SPC, Marković je kazao da se dijalog ne vodi da bi se nekom obezbijedio privilegovan status.

“Zakon se mora primjenjivati na sve, mora biti jednak za sve, nije to moja pozicija to je ustavno određenje, prema tome mi dijalog vodimo oko onih pitanja na koja nam crkva ukazuje da su problematična, a ne oko toga da li ćemo primjenjivati Zakon. SPC i njene Eparhije u Crnoj Gori do sada su bile izvan zakona. Razloga za to postoji više, nije ni čudo zbog čega ovako tvrdo brane svoju poziciju, ali paralelno sa dijalogom, Zakon se mora primjenjivati na sve i dobro je da smo na tom putu”, rekao je Marković.

On je kazao da MCP za 62 službenika, koja su ovih dana naknadno prijavljena Poreskoj upravi, kao rezultat kontrole, duguju državi preko dva miliona eura za poreze i doprinose.

Upitan za izbore u Tivtu, da li će uprkos bojkotu opozicije, rezultati izbori biti legitimni, Marković je rekao da misli da će dio opozicije učestvovati na izborima.

“Razumio sam, čitam u štampi, a i dolaze takvi glasovi do mene, da će nezadovoljstvo građana Tivta ovakvom reakcijom opozciije, usmjeriti njih na formiranje neke građanske liste. U Tivtu će biti izbora, oni će biti demokratski, postoje svi uslovi da se oni sprovedu na zakoniti način i da iskažu realnu volju građana Tivta”, naveo je Marković.

pobjeda

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite