16.8 C
Podgorica
Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img

SPC planirala litiju na Cetinju, policija zabranila

- Marketing -spot_imgspot_img

Srpska pravoslavna crkva tražila je od policije prije dva dana da odobri skup i šetnju povodom, kako su naveli u zahtjevu upućenom UP, obilježavanja “Nedjelje Pravoslavlja”.

Plan je SPC bio da u nedjelju, osmog marta, organizator zajedno sa vjernicima SPC prošeta ulicama Cetinja i to od Cetinjskog manastira do hrama na Ćipuru, zatim pored Dvora kralja Nikole, ulicom Njegoševom prema Vlaškoj crkvi, a u povratku pored zgrade Francuske ambasade prema Manastiru.

Policija, kako je navedeno u odgovoru OB Cetinje na zahtjev sekretara MCP na Cetinju Obrena Jovanovića, nije dozvolila održavanje tog skupa.

”Ne dozvoljava se održavanje javnog skupa iz razloga bezbjednosti lica i imovine, jer postoji stvarna opasnost da bi, prilikom održavanja pomenutog javnog okupljanja do toga moglo doći”, naveli su iz cetinjske policije i saopštili Jovanoviću da SPC mora da obavijesti javnost o zabrani okupljanja na isti način kako je i skup najavila.

Podsjetimo, ovo je drugi put da SPC pokušava da organizuje litiju na Cetinju. Najavili su je i za 23. januar, ali nakon negodovanja Cetinjana, SPC je odustala od te ideje.

IZVOR: ANTENAM

- Advertisement -spot_img
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite