16.9 C
Podgorica
Subota, 18 Maja, 2024
spot_img

ŠOU: Savjet RTCG, uprkos sudskoj presudi, danas ponovo bira Raonića za generalnog direktora?

Danas bi trebalo da bude jasnije ko će u narednom periodu biti generalni direktor Javnog servisa, nakon što je podgorički Viši sud potvrdio presudu Osnovnog suda prema kojoj je Boris Raonić nezakonito izabran na tu funkciju.

Sjednica Savjeta RTCG zakazana je za podne. 

Prema pisanju Pobjede, među kandidatima bi se opet mogao naći i Raonić, iako je sud presudio da je on nezakonito izabran za generalnog direktora, jer je u vrijeme raspisivanja konkursa i naimenovanja bio u konfliktu interesa, te je zato poništio odluku o naimenovanju.

“Pravna posljedica poništaja odluke o imenovanju je ponovni izbor između prijavljenih kandidata ili poništaj konkursa, u kom postupku tuženi ima priliku da ponovo razmatra preostale prijave i da odluči u skladu sa zakonom”, piše u presudi Višeg suda. 

Ovaj dio presude će, pravnim akrobacijama, prema pisanju lista, Savjet iskoristiti za reizbor Raonića. 

Glasanje za izbor je tajno. 

Advokat Nikole Markovića (po čijoj tužbi je odlučivao Osnovni sud), Dalibor Tomović, Anteni M je kazao da bi ponovni izbor Raonića bio zalaženje u zonu krivične odgovornosti i ignorisanje presude. 

Izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju Ranko Vujović ocijenio je da bi bio nezabilježen skandal i sprdanje sa vladavinom prava ukoliko bi Savjet ponovo izabrao Raonića.

Media centar pozvao je ranije članove Savjeta RTCG da nakon pravosnažne presude Višeg suda u slučaju nezakonitog izbora Raonića na funkciju generalnog direktora, momentalno sprovedu presudu raskidajući ugovor a onda i da pokrenu postupak povraćaja svih nezakonito isplaćenih plata generalnom direktoru. 

IZVOR: ANTENA M

Posljednje vijesti
Ne propustite