29.8 C
Podgorica
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img

SOBNOR položio vijenac na Lazinama: “Odbili da služe okupatoru, goloruki udarili na neprijateljske bajonete”

Delegacija SOBNOR-a položila je vijenac na spomen obilježje na Lazinama povodom obilježavanja 79. godišnjice strijeljanja 52 pripadnika i pripadnice KPJ i SKOJ-a.

“Danas su delegacije SOBNOR-a Crne Gore, Organizacija boraca NOR-a 1941-45. Glavni Grad Podgorica, Danilovgrada, Zete, delagacije političkih partija, tradicionalno 23. jula položile su vijenac na spomen obilježje na Lazinama”, navodi se u saopštenju SOBNOR-a Crne Gore.

U ime opštine Danilovgrad vijenac su položili predsjednik Aleksandar Grgurović i potpredsjednik Duško Stijepović. Ispred SOBNOR-a Crne Gore, to su učinili Radojica Radojević, predsjednik SOBNOR-a Crne Gore, potpredsjednik Aleksandar Maraš, sekretarka Radmila Čagorović i Veljko Kadović, predsjednik OBNOR 1941-1945 Danilovgrad.

Iz SOBNOR-a su poručili da su svečanosti su zajedno prisustvovali, porodice palih boraca i zainteresovani građani koji baštine vrijednosti antifašističke borbe.

“Danas smo se okupili da i ove godine ovog 23. jula odamo dužnu počast poginulim djevojkama i mladićima iz ovog junačkog i slobodarskog kraja, koji su u zoru 23. jula 1944. godine dali svoje živote za slobodu i ljudsko dostojanstvo i koji su bez imalo straha krenuli u smrt. Danas smo se ovdje poklonili njihovim sjenima i djelu, i njima u nezaborav na ovom ponositom mjestu položili cvijeće i odali počast”, saopštio je predsjednik OBNOR 1941-1945 Danilovgrad, Veljko Kadović.

Njihova jedina krivica je, prema riječima Kadovića, bila što su odbili da služe okupatoru, već su goloruki udarili na neprijateljske bajonete ginući za slobodu i dajući živote za svoju rodnu grudu.

“Njima pripada slava i nezaborav, a svima nama, a posebno mladim generacijama ostaje trajna obaveza da čuvamo njihova časna djela. Neka im je vječna je slava”,  poručio je Kadović.

DRUŠTVOSOBNOR položio vijenac na Lazinama: "Odbili da služe okupatoru, goloruki udarili na...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

KIC ZETA: Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali edukativnoj radionici

Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali su edukativnoj radionici pod nazivom “Reciklaža nije gnjavaža”. Predavači Maja Stojanović i Milica Šanović upoznale su djecu sa osnovnim...

Šimun: Izgradnjom nove bolnice ispisujemo modernu istoriju zdravstva u Pljevljima

Raspisan je tender za izradu tehničke dokumentacije, kao i za izvođenje radova na izgradnji nove Opšte bolnice u Pljevljima po principu ,,projektuj i izgradi”....

Bratić: Smjene 140 direktora obrazovnih ustanova bile zakonite

Kritike na račun mog rada u 42. Vladi Crne Gore dolaze od nevladinih organizacija koje su smještene u zgradi BEMAX-a, a za kupovinu ili...

Neradni dani povodom Kurban Bajrama 16,17. i 18. jun

Povodom predstojećeg vjerskog praznika – Kurban Bajrama, za zaposlene islamske vjeroispovjesti neradni dani su 16, 17. i 18. jun, saopšteno je iz Ministarstva rada...
Ne propustite