18.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

“Slijedi težak period, učinimo da ne bude teži” (VIDEO)

Direktor Kliničkog centra Crne Gore, Jevto Eraković, poručio je da su potrebna tri faktora bismo uspješno prebrodili aktuelnu situaciju sa korona virusom – mjere NKT, spremnost zdravstvenog sistema, i odnos građana. “Neophodna je velika odgovornost i disciplina građana”, poručio je Eraković. Konferenciju možete pratiti UŽIVO na našem portalu.

“Ako ne pokažemo ličnu odgovornost, nećemo imati rezultat kakav očekujemo. ostalo je na nama, KCCG je aposlutno spreman da odgovori svim zadacima, imamo opremu, imamo kadar i imamo volju”, kazao je direktor KCCG.

Eraković ja kazao da je u KCCG trenutni 16 pacijenata sa korona virusom i da su svi stabilnog stanje. Četri pacijenta je Internoj klinici, na intenzivnoj njezi, dok je jedan pacijent priključen na respirator.

“Slijedi težak period, učinimo da ne bude teži”, naglasio je Eraković.

šef Kriznog medicinskog štaba, Ranko Lazović, pojasnio je da je jučerašnja mjera NKT donijeta jer je primijećeno da je veliki broj građana izlazio

“Nije to nikakav policijski čas, ni strogoća, već prevencija. Ako nam vi ne izađete u susret, naše mogućnosti će biti male”, poručio je Lazović.

Kazao je da crnogorski zdravstveni sistem računa na 2.030 ljekara.

“Medicina podrazumijeva timski rad, tako da je sistem “utegnut”, da nam mogu pozavidjeti”, kazao je Lazović.

“Što manje kontakata, i na taj način ćemo dobiti svaku bitku, pa i za naše zdravlje”, naglasio je Lazović.

Nacionalno koordinaciono tijelo odlučilo je da se od danas dva puta dnevno održavaju konferencije za medije – u devet časova ljekari Instituta za javno zdravlje, a od 17 ljekari Kliničkog centra Crne Gore.

Prema posljednjim informacijama, u Crnoj Gori je potvrđeno 105 slučajeva infekcije korona virusom.

Iz IJZ su jutros saopštili da se pod zdravstvenim nadzorom nalaze 6.262 osobe.

rtcg

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite