24.7 C
Podgorica
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img

Skandal u Beogradu: Dačić bio neprijatan, Varhelji napustio sastanak

Na sastanku evropskog komesara za susjedsku politiku i proširenje Olivera Varheljija sa srpskom premijerkom Anom Brnabić i ministrima došlo je do neprijatne situacije kada je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić verbalno napao gosta, koji je potom napustio sastanak.

Sat vremena prije nego što će se Dačić obrušiti na Varheljija razgovor je tekao potpuno normalno, bez visokih tonova i neprijatnosti.

U jednom trenutku Dačić je uzeo riječ i grubo se obratio Varheljiju.

“Bio je vrlo neprijatan. Rekao mu je da ne zna gdje je došao, da ćuti dok neko otima srpske manastire na Kosovu, da ćuti za takse koje je uvela Priština na robu iz Srbije”, kaže izvor Blica koji je prisustvovao sastanku.

Predsjednica Vlade, kao i ministarka za EU Jadranka Joksimović i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović bili su u čudu, a potom je Varhelji uključio mikrofon i obratio se srpskom šefu diplomatije.

“Ja sam jedini evropski komesar koji je reagovao na takse, osudio sam ono što se događa u Crnoj Gori, Srbija je prva zemlja u koju sam došao nakon uvođenja nove metodologije i, konačno, došao sam ovdje da vam pomognem”, rekao je Varhelji.

Nakon toga, on je isključio mikrofon, prišao Ani Brnabić, rukovao se i napustio prostoriju.

Blic je Dačića pitao zašto je napao gosta, a on je rekao da “nije napao njega nego EU”.

“Napao sam EU zbog nepoštovanja Briselskog sporazuma, uvođenja Kosova u poglavlje 35, pa sada sve zavisi od toga, zbog toga što ćute na dešavanja u Crnoj Gori i što su nepravedni”, rekao je.

Dačić dodaje da je poručio gostu da pita opoziciju kakav im je stav o EU, o Kosovu, o Briselskom sporazumu, o Krimu…

“Slušao sam i Olija Rena i Štefana Filea i Johanesa Hana, ali slabo smo se pomjerili naprijed”, kaže Dačić, a onda ublažava i dodaje da mu je rekao kako je on lično prijatelj Srbije kao i njegova zemlja i da mu želi sreću.

Dačić kaže da je izrevoltiran time što Varheljijeva tema nije samo metodologija, već i region, spoljnopolitička i druga pitanja.

Nakon sastanka, Vlada Srbije nije izdala saopštenje.

IZVOR: BLIC/CDM

GLAVNASkandal u Beogradu: Dačić bio neprijatan, Varhelji napustio sastanak
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Podnijeta prijava zbog bespravne sječe u Bijelom Polju

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima nastavlja sa borbom protiv bespravnih sječa, a intenzivirane kontrole terena daju iz dana u dan sve bolje rezultate,...

Porfirije i Joanikije primili Nikolu Rokvića nakon hodočašća: Crkva će uvijek podržavati ovakve pregaoce

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije primio je juče u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu Nikolu Rokvića, članove njegove porodice i najbliže saradnike. Odmah po...

FOTO: Knežević obavijestio Čađenovića da je zabranu Belivuku i Miljkoviću skinuo menadžment Uprave policije

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević, obavijestio je svojevremeno bivšeg specijalnog tužioca Sašu Čađenovića o tome da su zabranu ulaska u Crnu Goru...

Ministarstvo zdravlja pokreće izradu studije izvodljivosti za Univerzitetski klinički centar uz podršku FASEP granta

Ministarstvo zdravlja Crne Gore pokrenulo je izradu Studije izvodljivosti za izgradnju novog Univerzitetskog kliničkog centra, koji će biti finansiran putem FASEP granta (fonds d’études...
Ne propustite