13.8 C
Podgorica
Srijeda, 17 Aprila, 2024
spot_img

Šimun udario na dokazane opozicionare, a promoviše farmaceutski lobi

Predsjedništvo SNP CG zahtijeva od gospodina Šimuna, ministra zdravlja, da preispita odluku o smjeni direktora Montefarma, za kojeg odgovorno tvrdimo da je svojim dolaskom zaustavio veliki broj nezakonitih radnji i značajno povećao profit te državne firme, o čemu postoje nepobitni dokazi.

Nijesmo bili saglasni ni sa smjenom direktorice KBC Ljiljane Radulović, kao ni sa smjenom medicinskog direktora te ustanove, uvaženog gospodina i stručnjaka prof dr Zorana Terzića. 

Imamo opravdanu bojazan da određeni funkcioneri iz PES pokušavaju da “na mala vrata” vrate kadrove DPS-a koje smo posle mnogo godina uspješno razvlastili.

Ovi naši zahtjevi da se ne smjenjuju pomenuti ljudi nisu uvaženi, stoga još jednom apelujemo na ministra da preispita svoje odluke, u suprotnom mi ćemo biti prinuđeni da otvorimo pitanje njegove pozicije kao ministra zdravlja u rekonstrukciji Vlade koja slijedi, sa ostalim kolegama i partnerima u Vladi Crne Gore.

Smatramo da ovo nije samo atak na gorepomenute ljude, već i na Socijalističku narodnu partiju u cjelini, koja je dala veoma značajan doprinos demokratskim promjenama u Crnoj Gori. Kao ozbiljan i kredibilan koalicioni partner, nećemo dozvoliti radnje i poteze koji imaju za namjeru da naštete crnogorskoj javnosti i građanima kroz izbor neadekvatnih kadrova na najodgovornijim pozicijama.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite