13.8 C
Podgorica
Srijeda, 17 Aprila, 2024
spot_img

Šest osoba u pritvoru zbog nepoštovanja mjera

Osnovni sud u Podgorici odredio je pritvor za šest osoba (P.P, B.N, E.F, I.K, A.N. i P.J.) nakon što su uvaženi optužni prijedlozi da se sumnjiče da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“Optužni predlog podnijet je protiv dva lica (P.P. i B.N.) zbog kršenja zabrane okupljanja u stanu lica koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. Državni tužilac je saslusao ova lica, rješenjem odredio zadrzavanje najduže do 72 sata, a nakon toga u zakonskom roku podnio Osnovnom sudu u Podgorici predlog za određivanje pritvora i optužni predlog protiv P.P. B.N.”, navodi se u saopštenju.

Optužni predlozi podnijeti su i protiv E.F, I.K, A.N. i P.J. jer su suprotno zabrani napustili objekte stanovanja posle 19 sati.

“Državni tužilac je saslusao ova lica, rješenjem odredio zadržavanje najduze do 72 sata, a nakon toga u zakonskom roku podnio Osnovnom sudu u Podgorici predlog za određivanje pritvora i optužni predlog protiv E.F, I.K,A.N. i P.J.

RTCG

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite