9 C
Podgorica
Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img

Šešelj prijeti smrću Đukanoviću; DPS: Ovo je skandal

- Marketing -spot_imgspot_img

Osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, juče je u Jutarnjem programu Televizije Happy, kod Milomira Marića, izgovorio skandalozne prijetnje upućene crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću, pozivajući na njegov linč i ubistvo. Govoreći o dešavanjima nakon donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Šešelj je optužio Đukanovića kako je udario na Srbiju i Rusiju, a onda nastavio sa prijetnjama.

“Još od antičke Grčke da postoji etičko načelo da je tiraninovo ubistvo pozitivno i moralno opravdana stvar. Ko upotrebi silu protiv naroda, neće imati milost narod prema njemu. Ja ne želim ničiju smrt, upozoravao sam ga, toliko se izlajao, toliko su ti ruke prljave, bježi dok imaš vremena. Ne zalažem se za njegovu likvidaciju, ali ga upozoravam. Da je neko na vrijeme upozorio Čaušeskua, možda bi se i sklonio. Ja upozoravam Mila Đukanovića da je svaku mjeru prevršio i da mora da bježi, ako će glavu na ramenima da sačuva”, dio je skandalozne poruke Vojislava Šešelja.

Media tim Demokratske partije socijalista, zgranut ovakvim proukama,  tvrdi da osuđeni ” ratni zločinac i dugogodišnje Miloševićevo nacionalističko strašilo, Vojislav Šešelj”,  nakon povratka iz Haga, poslije izbornog kraha iako je na nesreću Srbije dospio do poslaničke klupe, nastavlja da igra ulogu dežurnog političkog klovna, koji zasjenjuje i skandalizuje prostotom.

DPS je reagovao nakon što je Šešelj, gostojući u jutarnjem programu na Televiziji Happy, kod Milomira Marića, kazao da je Milo Đukanović  sad udario i na Srbiju i na Rusiju.

Dodaju da je, zahvaljujući toj osobini – da se ničega ne stidi, i da kod njega sve može, samo ako ubaciš u džuboks – on je omiljeni gost pojedinih  beogradskih televizija koje svoj rejting bilduju primitivizmom.

“Činjenica da je  karijera “najmlađeg doktora prava bivše SFRJ”, kako je  često isticao, spala na bijednu ulogu vašarskog političkog pajaca, a sanjao je da bude predsjednik Srbije u granicama Karlobag – Ogulin – Karlovac – Virovitica, rađa frustraciju koja u sadejstvu  sa novčanim stimulansom i činjenicom da Srbija nije baš u granicama koje je obećavao, objašnjava donekle njegov tužni i bijedni opus. Mada je to u krajnjem stvar (ne)karaktera”, poručuju oni.

Ipak, kako navodi Media tim DPS-a, i pored činjenice da će uvijek biti onih koji su spremni da od sebe prave budalu za pare i nekoliko poslaničkih mjesta, za čuđenje je  da se ovakvim osobama koje pozivaju na ubistvo predsjednika susjedne države daje prostor na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

“Posebno nekome ko se radovao ubistvu srpskog premijera, nazivajući njegove ubice herojima. Žalosno je da organi u Srbiji, prije svih regulatorna tijela, u državi koja je na putu priključenja EU, smatraju da poziv na ubistvo spada u domen javnog informisanja. Posebno što je na istoj televiziji, prije dva mjeseca,  estradni istoričar, Čedomir Antić, poznat da mu se cjelokupna životna misija svela na dokazivanje, sebi i drugima, da je “veliko – Srbin”, pozivao na linč crnogorskog ambasadora u Beogradu. Ako je i za rejting, televizijski ili politički – mnogo je. A za izgradnju  dobrosusjedskih odnosa svakako nije”, zaključuju u Media timu DPS-a.

IZVOR: cdm.me

- Advertisement -spot_img
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite