16.8 C
Podgorica
Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img

Šehović u Vašingtonu: Crna Gora se mora oduprijeti malignom ruskom uticaju, očuvanje savezništva sa SAD-om prioritet

- Marketing -spot_imgspot_img

“Crna Gora uprkos nemalim izazovima sa kojima se suočava, mora naći način da se u potpunosti odupre veoma izraženom malignom ruskom uticaju kojem je posljednjih godina itekako izložena, a očuvanje starteškog partnerstva sa SAD-om je od presudne važnosti, zbog čega mora biti jedan od naših najznačajnijih vanjsko-političkih prioriteta”, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore  Damir Šehović tokom razmjene mišljenja sa brojnim gostima i članovima Kongresa i Senata SAD-a, a u susret održavanju bezbjednosnog foruma pod nazivom “Maligni uticaj Rusije i Kine na Zapadnom Balkanu”, organizovanog na marginama Molitvenog doručka u Vašingtonu, saopšteno je iz SD-a.

“Šehović je takođe u razgovorima istakao važnost insistiranja na pristupu da nipošto nema niti smije biti kompromisa sa onima za koje napad Rusije na Ukrajinu nije brutalna agresija, nego oslobodilačka akcija, a posebno ne u Crnoj Gori koja je tradicionalno jedna od najizloženijih zemalja na Zapadnom Balkanu pomenutim štetnim uticajima trećih strana. 

Lider SD-a i ove godine prisustvuje Molitvenom doručku koji se tradicionalno organizuje u Vašingtonu, na kojem će se političkim liderima iz preko 140 zemalja svijeta obratiti predsjednik SAD-a Džo Bajden.

Molitveni doručak se održava od 1953. godine, a prisustvuju mu svi američki predsjednici, počev od Dvajta Ajzenhauera”, navodi se u saopštenju.

- Advertisement -spot_img
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite