11.7 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

Sedmi dan potrage za djevojčicom Dankom Ilić, istraga se proširila na Austriju

Sedmi dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora. U istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dvije Rumunke sa djevojčicom koja podsjeća na Danku. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu djevojčicu da prijave policiji. Interpol objavio međunarodnu potragu.

Nastavlja se potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u Banjskom polju kod Bora.

Helikopteri MUP-a nadlijetali su širu oblast mjesta nestanka djevojčice.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se djevojčica tu nalazila.

MUP nastavlja operativni rad.

Istovremeno, pistraga se proširila i na Austiju, Interpol je raspisao žutu potjernicu. Srbin koji živi i radi u Beču snimio je dvije žene na ulici glavnog grada Austrije, pored kojih se igra djevojčica koja liči na dvogodišnju Danku Ilić nestalu u okolini Bora. Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu.

Djevojčica Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Djevojčica se može prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na lijevoj podlaktici.

IZVORRTS
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite