11.7 C
Podgorica
Nedjelja, 21 Aprila, 2024
spot_img

SDT blokiralo imovinu i Nikočeviću

Naredbom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) blokirana je imovina Muja Nikočevića, osumnjičenog za šverc cigareta i veze sa Aleksandrom Mrkićem i Veselinom Veljovićem. Po podacima iz katastra, zabrana raspolaganja nepokretnostima upisana je 28. jula ove godine, a odnosi se na Nikočevićev stan u Petrovcu.

Tužilaštvo je blokiralo imovinu sada uhapšenog bivšeg direktora policije Veselina Veljovića i kontroverznog biznismena Aleksandra Mrkića, za kojim policija traga. 

Svima je zabrana raspolaganja upisana 28. jula.

“Zabrana raspolaganja po naredbi SDT-a KTI-S.BR.143/20 od 26. jula 2023. godine”, navodi se u katastarskim podacima o imovini Nikočevića. 

Viši sud u Podgorici odbio je nedavno žalbe branilaca Veljovića, Mrkića i Nikočevića na odluku tog suda da se toj trojici osumnjičenih odredi pritvor do 30 dana.

Veljović, Nikočević i Nikola Mrkić uhapšeni su prošlog ponedjeljaka, a njima je određeno zadržavanje do 30 dana.

Veljoviću se na teret stavlja da je osumnjičenom vođi kriminalne grupe, Aleksandru Mrkiću odavao službene informacije i tako mu pomagao da izvrši određena djela krijumčarenja.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić saopštio je ranije za TVCG da su prepiske iz SKY aplikacije bile povod za formiranje predmeta.

Advokat Nikola Martinović, koji zastupa Veljovića, kazao je ranije da se njegov branjenik ne tereti da je učestvovao u krijumčarenju, nego da je Mrkiću saopštio neke podatke koje je, navodno, “mogao da koristi u svojim poslovnim konekcijama”. Saopštio je i da je Veljović na saslušanju negirao krivicu.

Veljoviću se na teret stavlja da je pomagao prilikom kriminalnih operacija na način da je Mrkiću dostavljao informacije iz policije o planiranim pretresima stana Muja Nikočevića i policijskim akcijama, o čemu je nedavno pisao Portal RTCG, citirajući Naredbu SDT-a o proširenju istrage.

RTCG

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite