10.9 C
Podgorica
Petak, 1 Marta, 2024
spot_img

SD: Na sceni je vrhunac gaženja Ustava i pravnog sistema Crne Gore

Samo uvrštavanje izmjena prijedloga zakona o izmjenama Zakona o predsjedniku predstavlja vrhunac gaženja Ustava i pravnog sistema Crne Gore, poručuju iz SD-a.

“Prijedlog Demokratskog fronta, od ranije poznatog po gaženju Ustava, i u fizičkom i u suštinskom smislu, nije se ni smio naći na Dnevnom redu Skupštine i taj čin, sam po sebi, podrazumijeva krivičnu odgovornost onoga koji ga postavio na Dnevni red, u ovom slučaju predsjednice Skupštine Danijele Đurović.

Ovim sramnim i do sad nezapamćenim činom Crna Gora, u svakom smislu sistemski razorena u posljednje nešto više od dvije godine, pokušava se uvesti i u totalnu pravnu anarhiju, gdje bi se suspendovao Ustav i obesmislila funkcija Predsjednika Crne Gore”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, nadležne organe, koji su po službenoj dužnosti u obavezi da spriječe ovakvo djelovanje, pa makar ono dolazilo i od najviših državnih funkcionera, pozivaju da hitni reaguju u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore.

“Istovremeno, političke subjekte koji su ovakav akt predložili ili mu najavili podršku pozivamo da odustanu od ovog bezumlja te da svi zajedno, održavanjem vanrednih parlamentarnih izbora, doprinesemo izvođenju Crne Gore iz krize. A ova neviđena sramota, nažalost će, u istoriji ostati upamćena kao mrlja u našem parlamentarnom životu”, zaključuju u saopštenju.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite