12 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Savjet mladih DPS Bar: Stanimo u odbranu Crne Gore

Savjet mladih Demokratske partije socijalista Bar istakao je na sinoćnjoj sjednici Opštinskog odbora da na crkvenim protestima koji se organizuju širom Crne Gore Zakon o slobodi vjeroispovijesti nije predstavljen na pravi način, i da se zlonamjernim tumačenjem zakona manipuliše vjerskim osjećanjima vjernika od strane jedne vjerske zajednice.

“Navodno otimanje imovine manipulacija je kojom neodgovorni pojedinci iz crkvenih redova pokušavaju da zadrže nedefinisan položaj SPC u Crnoj Gori, što nije prihvatljivo u savremenoj, nezavisnoj Crnoj Gori, koja teži da kroz pravedna zakonska rješenja organizuje i pitanje vjerskih sloboda za sve vjernike jednako. Mladi su prepoznali da učesnici litija nemaju problem sa usvojenim zakonom nego sa državom Crnom Gorom i našom partijom”, navode u DPS-u.

Zaključeno je da donošenjem ovog zakona zatvaramo poslednje identitetsko pitanje u Crnoj Gori i da je to motiv uporne medijske hajke i hibridnog rata, čega mladi treba da budu svjesni.

Članovi Savjeta mladih DPS Bar istakli su ponos međuvjerskim skladom u svom gradu i zaključili su da je potrebno da svi građani, naročito mladi, stanu u odbranu Crne Gore i njenih vrijednosti ostvarenih od referenduma 2006. godine do danas, jer su ovi protesti usmjereni protiv države.

Izvor: cdm.me

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite