15.9 C
Podgorica
Utorak, 16 Aprila, 2024
spot_img

Šatori kod Infektivne klinike uklonjeni

Dva šatora pored Klinike za infektivne bolesti koja su bila postavljena su za potrebe zaposlenih, odnosno, za zamjenu kontaminirane zaštitne odjeće osoblja koje bi radilo sa pacijentima koji su pod sumnjom ili su oboljeli, uklonjena su.

Direktor kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković za CdM kaže da su oni bili simulacija.

“Željeli smo da pokažemo kako osoblje da odloži zaštitnu opremu, mantile, naočare, maske. Jasno je da ćemo bezbijediti kvalitetne uslove kada je riječ o vooj situaciji. da napomenem, šatori nisu za pacijente, već isključivo za odlaganje medicinskog materijala”, kratko je kazao Eraković za CdM.

Podsjetimo, kod Infektivne klinike danas su postavljena bila dva šatora.  Nakon što su građani komentarisali ovaj postupak misleći kako će tu biti smješteni oni za koje se sumnja da imaju koronavirus, iz Kliničkog centra je CdM-u pojašnjeno koja je svrha šatora i poručuju da nema mjesta panici.

“Do danas u Kliničkom centru Crne Gore nije dijagnostifikovan nijedan slučaj kod koga je potvrđeno prisustvo koronavirusa. U cilju sprječavanja širenja ove infektivne bolesti, KCCG je preduzeo sve neophodne mjere u skladu sa nacionalnim planom postupanja u slučaju pojave koronavirusa”, saopšteno je CdM-u iz KC-a.

IZVOR: CDM

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite