11 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

“Ruka pravde” od danas na liniji Kamenari – Lepetane

Trajekt „Ruka pravde“ od danas će prevoziti putnike i vozila na liniji Kamenari – Lepetane, najavljeno je iz Morskog dobra.

“Drugi, pored trajekta „Trideseti avgust“, u vlasništvu Crne Gore koji će naše preduzeće koristiti u poslovima prevoza vozila i putnika, je trajekt „Ruka pravde“. Planirano je da počne sa radom u četvrtak 22.06.2023. godine”, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Tim povodom organizuju događaj kojem će prisustvovati direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Mladen Mikijelj, predsjednik Upravnog odbora Blažo Rađenović, predsjednik Vlade Dritan Abazović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

“Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, a na osnovu odluke Vlade Crne Gore, je odgovorno pristupilo preuzimanju trajektne linije, a samim tim i bavljenju pomorskim i priobalnim prevozom putnika. Shodno tome, preduzeće je adekvatno pristupilo pripremi turističke sezone, formirajući svoju sopstvenu flotu i to nabavkom
još jednog trajekta koji će u narednom periodu uz postojeću flotu, saobraćati na trajektnoj liniji Lepetane – Kamenari”, saopšteno je iz Morskog dobra.

Trajekt “Ruka pravde” koji je nedavno za 3,2 miliona eura u Grčkoj kupilo JP Morsko dobro uplovio je prije dva dana u Luku Zelenika.

Ovaj 76 metara dug brod, star je 23 godine.

cdm.me

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite