12.2 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

RTCG pisala međunarodnoj zajednici: Zbog dokumentarca o Amfolohiju proruski mediji našim novinarima crtaju mete

Menadžment i uredništvo Radio-televizije Crne Gore obavijestilo je predstavnike Evropske Unije, OEBS-a i stranih ambasada u Crnoj Gori o pritiscima kojima je ta kuća ovih dana izložena.

Kako navode u saopštenju, na meti ostrašćenih komentara u medijima koji, po ocjeni uglednih diplomata u Crnoj Gori, “djeluju na crnogorskom tržištu kao izvor manipulacija, pogrešnog informisanja, a povezani su sa Vladom Rusije”, Javni servis se posebno našao zbog dokumentarne emisije “Svjedok božje ljubavi” kao i ukupne uređivačke politike.

”Na društvenim mrežama i u pomenutim medijima grubo se vrijeđaju, etiketiraju i govorom mržnje targetiraju autorke dokumentarnog filma ali i drugi novinari, uredništvo i menadžment RTCG-a”, naveli su u pismu.

Kako napominju, u naelektrisanoj političkoj atmosferi u Crnoj Gori, ”novinari koji se pominju u raznim pamfletima mogu biti izloženi nasilju, budući da su implicitno predstavljeni kao legitimna meta “uvrijeđenih pravoslavnih vjernika”.

”Sve ovo doživljavamo kao neprincipijelan pritisak koji ima za cilj da zastraši, kako novinare RTCG-a, tako i njihove sagovornike s namjerom da se trasira put koji treba da ospori evropsku i transatlantsku agendu nezavisne države Crne Gore.

Zato nam je namjera da vas upozorimo na pritisak kome je izložen Javni servis, spolja, ali i iznutra, upravo s toga što se iz nekih krugova plasiraju dezinformacije kako su novinari RTCG-a zaštićeni i privilegovani zato što nas štiti država, a finansiraju svi građani”, zaključio je menadžment RTCG u pismu.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite