13.8 C
Podgorica
Srijeda, 17 Aprila, 2024
spot_img

Romske porodice protestuju ispred zgrade Opštine Bar, traže krov nad glavom

Oko 40 osoba, među kojima su i djeca, protestuju ispred zgrade Opštine Bar jer duže od mjesec čekaju da se riješi njihovo egzistencijalno pitanje – krov nad glavom, nakon što su u požaru u naselju pod Volujicom izgorjele četiri barake, prenosi Primorski portal.

U požaru koji se dogodio 15. februara su, podsjetimo, smrtno stradale četiri osobe, od kojih dvoje djece, od 11 i 15 godina, djevojka na pragu punoljetstva i žena koja je imala 56 godina.

Romske porodice čiji su članovi stradali u požaru pod Volujicom okupili su se ponovo ispred zgrade Opštine Bar.

Oni su pokušali nasilno da uđu u zgradu, jer im se, kako su kazali, sat vremena nijedan od predstavnika lokalne samouprave nije obratio.

Portir ih je zamolio da sačekaju ispred zgrade Opštine te da će ih primiti neko od čelnika lokalne uprave. Predstavnike romskih porodica primio je Jovo Krstajić, šef kancelarije za socijalna staranja u Opštini Bar.

Predstavnici romskih porodica za Primorski portal naveli su da su na prethodnom sastanku u Opštini Bar, kom su prisustvovali i zamjenica Ombudsmana i predstavnici Centra za socijalni rad, dobili uverenje da će problem njihovog trajnog stambenog zbrinjavanja biti riješen u roku od pet dana. Budući da su i prethodnih sedam dana proveli na ulici, u kombijima, automobilima, ili pod vedrim nebom, odlučili su da se okupe ponovo i radikalizuju protest.

Najavljuju da će noć provesti ispred zgrade Opštine, ali i da će sa svojim zahtjevima izaći i pred Vladu i predsjednika države.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite