34.2 C
Podgorica
Petak, 19 Jula, 2024
spot_img

Rekordne cijene karata nakon Putinove objave mobilizacije, rasprodati svi letovi iz Rusije

Karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale nakon što je predsjednik Vladimir Putin potpisao ukaz o djelimičnoj mobilizaciji 300.000 rezervista, prenosi Rojters.

Cene karata za let u jednom pravcu iz Moskve ka Beogradu, sudeći prema sajtovima na kojima se mogu rezervisati i kupiti karte, dostižu rekordne cene.

Prema sajtu travel.mediaalpha, za 22. septembar cijena karte u jednom pravcu na realiciji Moskva – Beograd košta 3.323 dolara, dok se za dan kasnije 23. septembra cijene kreću od 1.600 do 5.600 dolara u zavisnosti od klase i broja presjedanja. Kada su u pitanju ostali datumi trenutno je najpovoljnija cijena 1.600 dolara.

Većina letova Air Serbia na relaciji Moskva – Beograd je rasprodata. Prema podacima na sajtu ove kompanije prvi slobodni termini su 25 i 26. septembar, a zatim 9. oktobar. Cijene za povratne letove se kreću 160 i 230 hiljada dinara.

U razgovoru sa ljudima iz agencije Fly time koja se bavi prodajom avio karata, prema njihovoj bazi podataka, prvo slobodno mjesto je 29. septembar, prevoznik je Air Serbia, a cijena iznosi 75.000 dinara.

Kako navode, iz Moskve za Beograd može se leteti direktno sa kompanijom Air Serbia, Turkish airlines sa presjedanjem u Istanbulu i sa Fly Dubai sa presjedanjem u Dubaiju.

Podaci Google Trendsa pokazuju skok u pretraživanjima za Aviasales, najpopularniji ruski sajt za kupovinu avio karata.

Direktni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Jerevan u Jermeniji, oba odredišta koja Rusima omogućavaju ulazak bez vize, rasprodati su u srijedu, prema podacima Aviasalesa, a ni neke linije s međusletanjem, uključujući one od Moskve do Tbilisija, takođe nisu bile dostupne.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da odgovori na pitanja novinara o eventualnom zatvaranju ruskih granica kako bi se sprečilo bjekstvo vojno sposobnih osoba nakon što je objavljena djelimična mobilizacija za potrebe rata u Ukrajini.

On je rekao da će ruska vlada “vrlo brzo” objaviti koje će kategorije građana biti izuzete od mobilizacije rezervista s vojnim iskustvom za služenje u Ukrajini.

EVROPARekordne cijene karata nakon Putinove objave mobilizacije, rasprodati svi letovi iz Rusije
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite