37.9 C
Podgorica
Petak, 21 Juna, 2024
spot_img

Rekorder brojnih staza: Crnogorski sport tuguje za Nikolom Asanovićem

U teškom saobraćajnom udesu na putu Cetinje-Budva na Obzovici vozeći motocikl smrtno je stradao jedan od najboljih crnogorskih automobilista 28-godišnji Nikola Asanović.

Rekorder brojnih staza u Crnoj Gori i regionu, višestruki državni šampion i osvajač trofeja na evropskim takmičenjima na tragičan način okončao je svoj mladi život. Prekinuta je sjajna karijera izvanrednog vozača i sportiste koji je bio posebno omiljen u automobilističkim krugovima.

Plijenio je Nikola blistavima izdanjima i na brdskim i na kružnim stazama i bio pravi nasljednik svog oca Gorana i starijeg brata Miloša, koji su prije njega osvajali titule šampiona na domaćim i medjunarodnim takmičenjima. Nikola je višestruki prvak Crne Gore i rekorder više staza.

Prije petnaestak dana postavio je rekord pljevaljske staze na kojoj je održana trka za šampionat Centralno evropske zone, a sedmicu ranije postao je rekorder trke u Cazinu, koja se takodje vozila za prvenstvo CEZ-a. Pripremao je motor svog prototipa Norma za predstojeće trke u Buzetu, Šavniku i Dubrovniku. Nažalost veliki sportsmen, mladi velemajstor sportske vožnje, uvijek korektni i nasmijani Nikola neće juriti nove bodove i rekorde.

Talentovani i super brzi Nikola Asanović promijenio je više klubova. Počeo je karijeru u klubu Crmnica 2015. za volanom Pežoa 106, zatim je vozio za Podgorica Rejsing tim. Bio je šampion Crne Gore sa Hondom Sivik 2018. a potom prvi u klasii u kategorji 2 2021. U tekućoj sezoni vozio je za pljevaljski AP Sport klub i bio lider svoje klase u šampionatu CEZ-a.

“Tragedija, užas, ogromna nesreća za porodicu Asanović, za sve ljubitelje sporta, poklonike automobilizma i za naš klub u koji je uložio sebe. Ne znam što da kažem, njegovim odlaskom otišao je i dio nas”, tužan je predsjednik AMSK AP Sport Mirhad Plakalo.

Odlazak Nikole Asanovića nenadoknadiv je gubitak za porodicu, prijatelje iz svih krajeva bivše velike države, crnogorski sport i automobilizam kome je za kratko vrijeme veoma mnogo dao. Crnogorski automobilizam zavijen je u crno. Tuguju za njim sportski vozači i brojni navijači koje je Nikola samo jednom iznevjerio.

Izvor: RTCG

DRUŠTVORekorder brojnih staza: Crnogorski sport tuguje za Nikolom Asanovićem
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...

Međunarodni kraft festival 21. i 22. u Budvi: Susret crnogorskih i evropskih proizvođača

Međunarodni „Craft Sea Fest“ biće održan 21. i 22. juna u Budvi, u coworking space-u „ITBranchHouse“ u Tre Canne. Na ovom festivalu proizvode će...

NAGRADA ZA LJUDSKA PRAVA I DRUŠTVENI AKTIVIZAM “RIFAT RASTODER“

Piše: Božidar PROROČIĆ, književnik i publicista Savremena Crna Gora suočava se sa izazovima u razvijanju kulture sjećanja, često zaboravljajući na doprinos onih čija je kulturološka,...
Ne propustite