14.7 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Razrješenje direktora da bude neselektivno

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao je ministra prosvjete Damira Šehovića da pitanju razrješenja direktora pristupi dosljedno i neselektivno u odnosu na sve naloge prosvjetnih inspektora i utemeljene prijave drugih subjekata. Oni su ocijenili da je dobro što je razriješena direktorka OŠ “Braća Labudović” u Nikšiću.

Viša pravna savjetnica u CGO, Snežana Kaluđerović, saopštila je da su, nažalost, razrješenja direktora kao mjera sankcionisanja zbog nepoštovanja zakona i naloga prosvjetne inspekcije zostala od strane ministra Šehovića u brojnim slučajevima, a da je, kako navodi, posljednji bio u Tuzima.

“Redžep Đokaj, direktor OŠ “Mahmut Lekić” u Tuzima, sam je podnio ostavku na tu funkciju. Njega nije smijenio ministar iako su mu bile poznate pritužbe na rad Đokaja od strane nastavnika te škole, zatim nalaz inspekcije a imao je i urgenciju CGO-a za njegovo razriješenje”, navodi Kaluđerović.

CGO je pozvao ministra Šehovića da objasni zašto ne postupa po podnesenim prijedlozima za razrješenje direktora od strane nadležne inspekcije.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite