27.7 C
Podgorica
Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img

Raspada se SNP

Ministar pravde u tehničkoj vladi Marko Kovač napustio je Socijalističku narodnu partiju, a njegovim primjerom planiraju da pođu i predsjednica Skupštine Danijela Đurović, ministar prosvjete Miomir Vojinović kao i predsjednik Odbora direktora Plantaža Nebojša Vuksanović.

To je Pobjedi saopštio izvor iz samog vrha SNP-a.

Kovač, Vojinović, Đurović, Vuksanović kao i ministar finansija Aleksandar Damjanović odbili su uoči izbora da se nađu na poslaničkoj listi SNP-a nezadovoljni njenim sastavom.

Danijela Đurović

Tada su javno saopštili da sa rukovodstvom SNP-a postoje nepomirljive razlike, a prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, nijesu bili zadovoljni političkim putem koji je pošao SNP.

Pobjeda je tada objavila da sada već bivši funkcioneri SNP-a planiraju zajedničko djelovanje koje će objelodaniti nakon izbora.

Nebojša Vuksanović

Napuštanje četvoro visokih funkcionera SNP-a uključujući i najviše državne funkcionere je težak udarac za Jokovićev SNP pogotovo uoči zvaničnih pregovora o formiranju vlade, gdje očekuju dva ministarstva.

Momir Vojinović

SNP je na prijevremenim parlamentarnim izborima nastupio u koaliciji sa Demosom i jedva prešao cenzus osvojivši tri odsto glasova, odnosno dva mandata.

POBJEDA

POLITIKARaspada se SNP
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Da turisti vide đe dolaze /FOTO/

Grupa cetinjskih aktivista i patriota postavlia je državne zastave na novim lokacijama na putnom pravcu Cetinje - Budva. "Takođe će biti obnovljene zastave na putu...

Tragedija na rijeci Zeti: Utopila se jedna osoba

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele trenutno tragaju za tijelom stranog državljanina koji se utopio u rijeci Zeti kod Rogama, saopšteno je portalu RTCG iz...

Beranac dobio 20 dana zatvora za izazivanje udesa u alkoholisanom stanju

G.V. (42) iz Berana osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 120 eura zbog izazivanja saobraćajne nezgode pod dejstvom alkohola, saopštio...

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...
Ne propustite