29.9 C
Podgorica
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img

Radunović: Kolege koje su učestvovale u pobjedi 30. avgusta se živi ne čuju oko Kosova da se ne bi kome zamjerili

Postoje crvene linije koje, kad se pređu, politika treba da ide na stranu. Strah me je da ako se oglasi zvanična Crna Gora, to će biti suprotno volji građana Crne Gore. Zvanična Podgorica slijepo sluša šta im govore NATO i EU partneri. Bojim se da je sve što se zadnjih dana dešava poruka državi Srbiji i njenoj vojsci da ostane van administrativnih granica, izjavio je funkcioner Nove srpske demokratije Slaven Radunović gostujući u emisiji „Press plus“ Adria televizije.

“Slučaj priznanja Kosova je najbolji primjer. Da ne ponavljam šta je rekao tadašnji premijer Duško Marković. Moralo se zato što su bili ucijenjeni i ogrezli u kriminal. Mene više bole kolege iz nekoliko lista koje su učestvovale u pobjedi 30. avgusta, koji se živi ne čuju da se ne bi kome zamjerili. Albanci se useljavaju u institucije koje su kontrolisali Srbi. I kad su otišli na izbore Srbi i Srpska lista bili su kritikovani, a evo sad su ih bojkotovali pa opet doživljavaju kritike. Zato i organizujemo skup podrške sjutra u Nikšiću na Trgu Šaka Petrovića“, naveo je Radunović.

Prema njegovim riječima, Srbija ima potpuno pravo da brani teritoriju Kosova.

“Ne treba da lažemo sebe da Kosovo nije Srbija. Mi Srbi nikad ne smijemo priznati Kosovo i nema toga Srbina koji bi se usudio to da potpiše“, rekao je Radunović.

Koalicija “Za budućnost Crne Gore“ će, najavljuje, tražiti političke partnere koji dijele njihove stavove vezano za situaciju na Kosovu.

“Pola zemalja Ujedinjenih nacija nije priznalo Kosovo. Srbe najviše boli što ga je Crna Gora priznala. Đukanović je tim činom najviše zadužio zapadne partnere. Kosovu je više valjalo to priznanje nego priznanja 50 drugih država. Ne možemo da promjenimo mnogo stvari, ali možemo poslati poruke podrške i pokazati da nismo svi sluge“, poručio je Radunović, podsjećajući je da je Crna Gora opstala na kosovskom ciklusu.

On kaže da ne vidi mogućnost da pojedine partije na političkoj sceni odbiju savjete stranih ambasada i uključe koaliciju „Za budućnost Crne Gore“ u formiranje 44. vlade.

“Njima će, vjerujem, biti sugerisano da formiraju vladu sa DPS-om. Mislim da lideri pokreta Evropa sad to ne žele, ali mislim da neće odbiti savjete sa međunarodnih adresa“, ocijenio je Radunović.

Od njih, dodaje, ne treba očekivati velike promjene.

“Svako normalan vidi da Milatović nema izlive mržnje kao Đukanović, ali pitanje je koliko se on pita. Dritanova ruka pravde je malo pretjeran izraz na kojem oni grade izborni marketing. Za mnogo stvari za koje je trebala odlučna akcija nije bilo tako. Ja sam to više puta obrazlagao“, zaključuje Radunović.

FOTO: Adria TV

POLITIKARadunović: Kolege koje su učestvovale u pobjedi 30. avgusta se živi ne...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...

Međunarodni kraft festival 21. i 22. u Budvi: Susret crnogorskih i evropskih proizvođača

Međunarodni „Craft Sea Fest“ biće održan 21. i 22. juna u Budvi, u coworking space-u „ITBranchHouse“ u Tre Canne. Na ovom festivalu proizvode će...
Ne propustite