18.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

Radulović: Medijski rat protiv Crne Gore nije od juče

Medijski rat koji Srbija protiv Crne Gori vodi u službi politike nije od juče. Zajedničko djelovanje zvaničnih i nezvaničih struktura moći u Beogradu redovno je ponašanje u posljednih 30 godina, kazao je predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović.

On je istakao da su sada u igri različiti interesi.

– Jedan dio crnogorske opozicije ima interes da vlast prinudi na ponovno oprobavanje u tehničkoj vladi, a SPC se zakonu suprostavlja iz malo drugačijih razloga. Oni su naučili da posluju i obavljaju svoje velike biznise bez ikakve kontrole i poreza, a kapital ima nezgodnu osobinu, a to je da teži da sačuva okolnosti u kojima je nastao. Dakle, ništa iznenađujuće. Medijski timovi posebno zaduženi za rad protiv Crne Gore postojali su i za vrijeme drugih vlasti. Radili su i tokom referenduma vrlo uspješno, ali na njihovu žalost bez efekata koje su priželjkivali – rekao je Radulović za Televiziju Crne Gore.

Komentator hrvatskog Jutarnjeg lista Vlado Vurušić smatra da nije iznenađenje ni to što Srbija voli atmosferu ugroženosti i ciklični sukob sa susjedima

Sa Hrvatskom, BiH i Sjevernom Makedonijom sada, i konstatnom problemu sa Kosovom. I to je našto što Aleksandra Vučića održava u političkom životu. Ne treba zaboraviti da je on i cijela trenutna srpska politička vladajuća elita trenutna izašla je iz šinjela Slobodana Miloševića. Ljudi koji su bili ratni dio mašinerije 90-ih – ističe Vurušić za TVCG.

Prema njegovim riječima, Srbiju najviše boli crnogorska nezavisnost, a Rusiju ulazak Crne Gore u NATO.

Zato im je Crna Gora zajednička meta. Tu vidimo iz onih da je Crna Gora srpska Sparta, da je Njegoš bio Srbin i da je crnogorsku naciju izmislio Tito, upravo Tito da naudi Srbima i razbije srpski nacionalni korpus. Politika “Velike Srbije” je zapravo potpuno mrtva i potpuno postaje irelevantna, a time i Srbija gubi na značaju – smatra Vurušić.

On navodi da je u Crnoj Gori konačno pokopana ideja o “Velikoj Srbiji”, te da je donesen najznačajniji državotnorni akt od proglašenja nezavisnosti 2006. godine. Zakonom se ispravlja, kako zaključuje, velika istorijska nepravda nanesena Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite