12 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Rade Milošević napustio pritvor, zabranjeno mu da napušta mjesto boravka

Bivšem direktoru Uprave prihoda i carina i visokom funckioneru GP URA Radu Miloševiću danas je ukinut pritvor na prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva, saznaje Pobjeda.

Miloševiću su po ukidanju pritvora određene mjere bezbjednosti zabrana napuštanja mjesta boravka i obavezno javljanje Upravi policije jednom mjesečno. Iz Višeg suda su saopštili da optužnica SDT-a protiv Miloševića i ostalih u ovom predmetu nije dostavljana, a danas je bio krajnji rok.

Milošević je uhapšen 21. decembra po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju koja je švervovala cigarete.

SDT je sumnjao da je prošlog ljeta u nekoliko navrata UPC, na čijem čelu je tada bio Milošević, organizovala akcije spaljivanja oduzetih cigareta, ali da je 90 odsto paketa umjesto u pećima završavalo u švercerskim rukama.

Milošević je početkom oktobra privođen u istrazi Specijalnog tužilaštva i Agencije za nacionalnu bezbjednost zbog sumnje da je bio u organizovanom lancu koji je švercovao dio cigareta, koje je država zaplijenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar, a koje su trebale da budu komisijski uništene.

On je tada, nakon obavljenog višečasovnog informativnog razgovora u policiji o navodnom švercu cigareta, pušten.

Nekoliko dana kasnije, Milošević je podnio ostavku na funkciju direktora Uprave prihoda iz carina iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Dva i po mjeseca kasnije, Milošević je uhapšen po nalogu SDT-a pod sumnjom da je stvorio kriminalnu organizaciju koja je švercovala cigarete.

Okrivljenom Miloševiću pritvor je određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 23. decembra 2022. godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda, 20. januara 2023, tako da je po Rješenju Vrhovnog suda mofao trajati dodanas.

IZVOR: POBJEDA

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite