13.8 C
Podgorica
Srijeda, 17 Aprila, 2024
spot_img

Putinov avion poletio prema sjeveru pa nestao sa radara; Konvoj Wagnera na 300 kilometara od Moskve; U Prigožinovom kabinetu pronađeno 47 miliona dolara

Federalna služba bezbjednosti Rusije (FSB) pokrenula je postupak protiv šefa privatne vojne kompanije “Vagner“ Jevgenija Prigožina zbog navodne pobune, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet Rusije (NAC). Izjave i postupci osnivača “Vagnera“ Jevgenija Prigožina su pozivi na početak oružanog građanskog sukoba na teritoriji Ruske Federacije, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB-a. 

Evakuišu se javne zgrade u Moskvi

BBC Rusija izvijestio je o evakuaciji javnih zgrada širom Moskve dok Vagnerovi pobunjenici napreduju ka glavnom gradu.

Opkoljena zgrada Wagnera u Sankt Petersburgu

Zgrada privatne paravojne organizacije Wagner u Sankt Peterburgu je ograđena i opkoljena.

Na ulazu su policajci i pripadnici Nacionalne garde, a situacija u okolini ovog objekta trenutno je mirna, prenosi TASS.

Nekoliko policijskih automobila je parkirano ispred sjedišta Wagnera, a grupa novinara se utaborila preko puta zgrade.

Ruske vlasti ponudile Vagnerovcima da se predaju

Ruske vlasti su navodno ponudile Vagnerovim pobunjenicima amnestiju ako se predaju.

Ruskoj državnoj novinskoj agenciji Tas ruski poslanik je rekao da je Vagnerovim borcima obećana amnestija ako polože svoje oružje, ali da moraju brzo da djeluju, prenosi Rojters.

Jakšić: Sukob Prigožina i vojnih vlasti ide u korist Ukrajini

Sukob šefa plaćeničke grupe Vagner Jevgenija Prigožina i vojnih vlasti Rusije, ide u korist Ukrajini, ocijenio je spoljnopolitički komentator Boško Jakšić.

On je kazao da Ukrajina ima priliku za intenziviranje kontraofanzive, ali da će sve zavisiti od procjena rokovodstva u Kijevu.

“Sukob Prigožina i vojnog establišmenta u Moskvi, koji može da se završi marginalizacijom Vagnera ili čak njegovim rasformiranjem, nesumnjivo ide u korist Kijevu”, rekao je Jašić agenciji MINA.

CDM.ME

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite