31.7 C
Podgorica
Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img

Protesti protiv Vučića sve masovniji

Organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” zahvalili su policiji jer se tokom tog skupa održanog 8. maja ponašala po zakonu i pozvali pripadnike policije da se tako ponašaju i tokom protesta najavljenog za petak.

„Pozivamo policiju da ne upotrebljava silu protiv građana koji žele Srbiju bez nasilja i da ne strahuju za živote svoje djece kada ih pošalju u školu“, naveli su organizatori protesta u saopštenju.

Policajce podsjećaju da i oni imaju svoje porodice i žive u Srbiji, a da se ljudi koji se okupljaju na protestima bore za bezbjednost i sigurnost i njih i njihovih porodica, javlja N1.

„Skup građana ‘Srbija protiv nasilja’, koji će biti održan sjutra u 18 sati ispred Skupštine Srbije, biće takođe miran i nenasilan i očekujemo od policije da se u skladu s tim i ponaša“, poručili su organizatori.

MUP Srbije je prethodno obavijestio organizatore da je blokada autoputa i mosta Gazela zabranjena i podleže prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti i da će pripadnici policije u skladu s tim i reagovati.

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je ranije danas da će učesnici protesta u petak na dva sata blokirati most Gazela.

SVIJETREGIONProtesti protiv Vučića sve masovniji
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Da turisti vide đe dolaze /FOTO/

Grupa cetinjskih aktivista i patriota postavlia je državne zastave na novim lokacijama na putnom pravcu Cetinje - Budva. "Takođe će biti obnovljene zastave na putu...

Tragedija na rijeci Zeti: Utopila se jedna osoba

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele trenutno tragaju za tijelom stranog državljanina koji se utopio u rijeci Zeti kod Rogama, saopšteno je portalu RTCG iz...

Beranac dobio 20 dana zatvora za izazivanje udesa u alkoholisanom stanju

G.V. (42) iz Berana osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 120 eura zbog izazivanja saobraćajne nezgode pod dejstvom alkohola, saopštio...

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...
Ne propustite